Vinmonopolet venter julekø – ber folk handle i november

Vinmonopolet oppfordrer til å starte årets julehandel av flytende varer tidlig, dette med tanke på corona og smittevern.

Vinmonopolet oppfordrer til å starte årets julehandel av flytende varer tidlig, dette med tanke på korona og smittevern. Her polkø dagen før skjærtorsdag i år.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi går mot tidens julehandel på Vinmonopolet. Av hensyn til smittevern er vår klare oppfordring at årets julehandel bør tas i løpet av november, aller helst på formiddagen og på en dag tidlig i uken, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter i Vinmonopolet.

2020 blir et historisk år for Vinmonopolet. Antagelig vil det bli solgt rundt 115 millioner liter i løpet av året, mot 82,6 millioner liter i fjor, en vekst på rundt 40 prosent.

Årsaken er stengte grenser mot Sverige, tilnærmet full stopp i taxfreehandelen og betydelig redusert skjenking som følge av myndighetenes coronatiltak.

– Normalt er desember måned nesten dobbelt så stor som en vanlig måned. I desember i år forventer vi et salg på rundt 15 millioner liter fordelt på fem millioner kundebesøk, tidenes største enkeltmåned – en rekord som trolig blir stående lenge, sier Hunter.

Siden mange har hjemmekontor og derfor er mer fleksible i år enn i fjor, håper Vinmonopolet at mange kan gjøre slik de gjorde i mars og april: flyttet innkjøpene fra ettermiddagen til formiddagen, og fra slutten av uken til begynnelsen av uken.

Et annet råd er å gjøre seg ferdig med julehandelen før 15. desember. Etter denne dagen kommer det antagelig til å være historisk trøkk i utsalgene landet rundt.

Les også

Staten kan tjene nesten fem milliarder ekstra i alkoholavgifter

Les også

E24-podden: Et (vin) monopol, netthandel på speed og corona-stengte grenser

Publisert:
Gå til e24.no