Kjøpte huset for 16 millioner – nå vil de selge for 78 millioner

Investor Lars Ditlev Ditlevsen forsøkte å selge villaen på Gimletoppen for 80 millioner kroner i 2020. Nå prøver han lykken i eiendomsmarkedet igjen, og har jekket ned prisen.

Eierne skal ha totalrenovert den 540 kvadratmeter store eneboligen på Gimle i Oslo etter de kjøpte den i 2000.
Publisert:

Den drøyt 470 kvadratmeter store eneboligen på Gimletoppen på Frogner ble tirsdag lagt ut for salg på det åpne markedet. Prisantydningen er på 78 millioner kroner.

Eierne, investor Lars Ditlev Ditlevsen og hans kone Giselle Kristo Ditlevsen, kjøpte huset for 16 millioner kroner i år 2000. I 2020 forsøkte paret å selge huset på egen hånd.

Den gang lød prisantydningen på 80 millioner kroner, og den ble ikke lagt ut for salg på det åpne markedet. Til Finansavisen skal Ditlevsen den gang ha uttalt at huset «solgte seg selv».

Ditlevsen selv ønsker ikke å kommentere salget, men henviser til jurist Odd Kalsnes i Boa Eiendom, som er ansvarlig for salget.

Les også

Fjernet kunsten fra Norges dyreste leilighet – nå er prisen 85 millioner

– Sjelden anledning

– Dette er en veldig sjelden anledning på Gimle – det er ikke ofte det dukker opp hus til salgs i dette området. Det er stille og fredelig, men likevel har man alt i armlengdes avstand. I tillegg er all bebyggelse på gul liste, så området kommer til å forbli slik som det er for all fremtid, sier Kalsnes til E24.

Huset er fra 1913, og ble tegnet av arkitekt og byplanlegger Harald Hals. Han har tegnet en rekke enkelthus, og prosjekterte boligområdene Heiabyen, Gimle, Lindern og Ullevål hageby i Oslo.

Eneboligen strekker seg over fire etasjer, har flere uteplasser, treningsrom med motstrømsbasseng og steambad, samt fem parkeringsplasser.

Fritzners gate på Gimle ligger i et av de dyreste boligstrøkene i Norge.

Kan bli ambassadørbolig

Kalsnes sier han allerede har hatt visninger med representanter fra ulike lands ambassader, som har vist interesse for å bruke villaen som ambassadørbolig. Hvilke lands ambassader som har vært innom og kikket, vil han derimot ikke opplyse om.

Det bor flere pengesterke og mektige personer i det eksklusive boligstrøket på Frogner.

I nabohuset har finansmannen Kim Wahl (62) adresse, mens Selvaag-arvingene Cecilie C. Holte Selvaag (47) og Erich Alexander Selvaag Holte (51) eier hvert sitt hus i samme gate. Trygve Hegnar og hans to barn eier Fritzners gate 9 gjennom selskapet Periscopus AS.

Les på E24+

Høyre-politiker flippet bolig – tjente 1,6 millioner på tre uker

Mener 78. mill. er riktig pris

Kalsnes sier det sjelden selges eneboliger av denne typen på Gimle, og at det derfor har vært noe krevende å fastsette prisen.

– Men vi mener dette er en riktig pris. Det er ikke vits å prise seg ut av marked som er noe svakere enn det var for et år siden, sier Kalsnes.

– Heldigvis har vel ikke alle nordmenn med god økonomi flyttet til Sveits enda, legger han til.

Boligen har treningsrom med motstrømsbasseng og steambad i underetasjen.

Eneboligen i Fritzners gate er den andre boligen i Oslo som har blitt lagt ut med en prisantydning over 70 millioner kroner i løpet av få dager.

Mandag skrev E24 at Schibsted-arving Alexandra Huitfeldt (83) selger villaen sin i Heia i Bygdøy allé for 75 millioner kroner. Kalsnes legger ikke skjul på at dette var utslagsgivende for at de valgte å annonsere boligen akkurat nå.

– Vi tenkte at her var det bare å hive seg rundt, så markedet fikk vite at dette huset var til salgs for nesten samme sum, sier juristen.

Publisert:

Her kan du lese mer om