Luksustyv møtte ikke i retten

Det er tredje gang saken er berammet i retten, men rettssaken mot luksustyven må nok en gang utsettes.

FRAVÆR: Den tiltalte mannen skulle etter planen møtt i Oslo tingrett torsdag.
Publisert:

En mann i 40-årene skulle torsdag ha møtt i Oslo tingrett.

Han er tiltalt for å ha stjålet verdier til millioner av kroner etter å ha gjort innbrudd på fasjonable adresser på Oslos vestkant.

Blant de fornærmede i saken finner man blant andre Eat-gründer Gunhild Stordalen og investor Monica Staff.

Les også

Luksustyv tiltalt for å ha stjålet fra rikinger

Les på E24+

Forutså finanskrisen – nå spår de krisemarked

I innbruddene beskrevet i tiltalen ble det stjålet ulike gjenstander, blant annet en Mercedes SUV, gullklokker, designervesker og bunadssølv. Politiet mener den tiltalte mannen har peilet ut adresser der det befinner seg store verdier.

Han er tidligere dømt for lignende lovbrudd.

Det er tredje gang saken er berammet i Oslo tingrett. Ved de to foregående anledningene ble saken utsatt fordi ingen av aktørene hadde lyktes i å kontakte mannen og forkynne tiltalen.

Påtaleansvarlig og politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt sa til E24 tidligere denne uken at hun hadde et håp om å nå få gjennomført rettssaken.

Men mannen møtte ikke opp i Oslo tingrett torsdag.

Må prøve på nytt

Brandmo forsøkte derfor å overtale retten til å avsi en såkalt uteblivelsesdom. Det vil si at retten avsier dom uten tiltalte tilstede.

Det ble avslått. I kjennelsen fra Oslo tingrett står det at hovedårsaken er at påtalemyndigheten ville legge ned påstand om ett års fengsel, noe retten mener kan være en mild straff. Retten mener det kan hende en lengre fengselsstraff kan være riktig.

Brandmo sier til E24 at de rett og slett bare må prøve på nytt.

Mannen er også tidligere dømt for lignende lovbrudd, noe Brandmo opplyser normalt vil ha en skjerpende effekt på straffesaken.

E24 har sett tre tidligere dommer som beskriver innbrudd, flere av de i fasjonable boliger på Oslos vestkant. I en dom fra 2018 kommer det frem at mannen to år tidligere brøt seg inn hos tidligere Orkla-topp Jens Paludan Heyerdahl og stjal bilnøkler, medaljonger, en gullklokke og et maleri av bohem-maleren Christian Krogh.

Han ble dømt til fengsel i to år og ti måneder, men dommen ble senere opphevet av Borgarting lagmannsrett fordi lagmannsretten mener det var tvilsomt om mannen var tilregnelig da han begikk handlingene.

E24 har vært i kontakt med mannens forsvarer Harald Lauvås Korsåsen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Publisert:
Gå til e24.no