«Milliardmaskinen» Black Friday

Amazon rammet av storstreik i Tyskland

Amazon rammes av streik under Black Friday og Cyber Monday. Fagforeningen for de ansatte mener at de ikke får de «grunnleggende rettighetene» de har krav på.

THOMAS SAMSON / AFP
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Netthandelsgiganten Amazon er rammet av streik ved alle sine 13 lager i Tyskland de neste tre dagene. Det melder fagforeningen Verdi i en pressemelding, ifølge Omni Ekonomi.

Fagforeningen mener at arbeidsbelastningen de har er urimelig stor i forbindelse med de store handelsdagene Black Friday og Cyber Monday.

– Amazon markedsfører Black Friday og Cyber Monday med massive rabatter, men de ansattes harde arbeid kan ikke gjennomføres til en så lav pris, sier fagforeningsleder Orhan Akman i meldingen.

– Selskapet er gode på å fortelle de ansatte hvor flinke de er, men de grunnleggende rettighetene får de ikke, fortsetter han.

De ansatte skal over flere år ha krevd en tariffavtale med lønninger som de kan leve på, og et godt helsefremmende arbeidsmiljø.

Pressemeldingen fra fagforeningen (på tysk)Helt siden 2013 har Amazonansatte gjentatte ganger vært i streik uten resultat
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. «Milliardmaskinen» Black Friday
  2. Amazon
  3. Black Friday
  4. Cyber Monday
  5. Fagforening
  6. Tyskland
  7. Arbeidsmiljø

Flere artikler