Danskebåten til DFDS gjenoppstår med ny rute

DFDS åpner ny rute mellom Oslo og Frederikshavn i Danmark. Erstatter Stena Line som la ned tilbudet i mars.

SEILER IGJEN: DFDS tar over for Stena når de åpner ny rute mellom Oslo og Frederikshavn.
Publisert:

Den 25. juni kommer DFDS igjen til å frakte nordmenn til Danmark og vice versa.

Som det meste annet ble aktiviteten stanset i midten av mars, men ettersom myndighetene snart åpner for karantenefri retur fra Danmark, vil danskebåten igjen være i drift.

Det kommer med en ny rute. DFDS skal fortsette å seile mellom Oslo og København, men vil også starte opp med transport mellom Oslo og Frederikshavn i Jylland.

Begge rutene vil betjenes av de to skipene som i dag går mellom Oslo og København, men det vil ikke være mulig å reise kun mellom de to danske byene, skriver DFDS i en børsmelding.

Tar over for Stena Line

Oppstarten henger sammen med at det konkurrerende rederiet Stena Line i slutten av mars besluttet å legge ned nettopp denne ruten, forteller DFDS-sjef Torben Carlsen til E24.

– Vi tror det er god timing, og det er transportbehov mellom Oslo og Jylland. Når situasjonen normaliseres mener vi dette er en super rute. Stena hadde vel omtrent 450.000 reisende på ruten, så om vi klarer å samle en del av dem, tror vi det vil kunne hjelpe oss økonomisk.

– Er det snakk om en stor investering?

– Det er alltid en risiko for at det ikke er noen som vil seile med oss, men nei, det er en begrenset investering, for skipene vi skal bruke har vi allerede. Det er noen omkostninger til bruk av havn og drivstoff, det er en to timer lenger reise, men jeg synes egentlig dette gir god mening.

Minst seks overnattinger

Fra 15. juni har myndighetene åpnet for fritidsreiser til Danmark, men med visse restriksjoner. Turister må ha booket minst seks overnattinger, men de får ikke overnatte i København.

– Nå mangler vi kun at regelen om seks dager droppes, det vil hjelpe stort, men inntil videre må vi leve med dette, sier Torben Carlsen.

Konkurrenten Color Line vil på sin side starte opp igjen Kiel-reisene 17. juni. Selskapet har under coronakrisen permittert rundt 2.200 ansatte og planlegger nå å ta tilbake omtrent 1.000 av disse.

– Det er en gledens dag for rederiets ansatte og alle gjestene som har ventet på muligheten til igjen å kunne reise med MS Color Fantasy og MS Color Magic, sa konsernsjef Trond Kleivdal i en uttalelse da næringsminister Iselin Nybø presenterte de nye reisebestemmelsene forrige uke.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om