Regjeringen: - For tidlig å si at alt håp er ute

Sveriges regjering nekter å gi opp håpet om å redde Saab. Men de avviser at de kan gjøre noe selv.

FORTSATT HÅP: Den svenske regjeringen har fortsatt tro på en løsning for Saab. Det sier statssekretær Jöran Hägglund, her sammen med næringsminister Maud Olofsson.
Publisert:

- Vi fortsetter å ha en dialog med GM for å se om vi finner mulige løsninger. Før vi vet noe mer, er det for tidlig å si at alt håp er ute. Det er også et viktig signal å gi til de ansatte i Saab, sier statssekretær Jöran Hägglun til svd.se.

LES OGSÅ:- Nå finnes ingen redning for Saab

Samtidig utelukker han at den svenske regjeringen kan gjøre noe mer for å redde selskapet:

- Den eneste måten å beholde jobber på er å gjøre selskapet konkurransedyktig. Vi kan ikke underholde et selskap gjennom statsbidrag. Nå fortsetter vi diskusjonene med GM for å finne en mulig løsning.

Forstår Koenigsegg

Tirsdag ettermiddag annonserte Koenigsegg Group at de trekker seg fra avtalen om å kjøpe Saab fra General Motors (GM).

Investor Bård Eker sier til E24 at det er flere årsaker til det, men at den viktigste er at de ikke har mer tid igjen.

LES OGSÅ:Eker: - Dette er veldig bittert og veldig kjipt

Det forstår statssekretæren.

- Jeg har full respekt for at man har gjort denne vurderingen - det går ikke an å rette en pekefinger mot noen. Beslutningen er tatt basert på forretningsmessige grunner. Det er så mange som har jobbet hardt med prosessen, men som jeg har sagt hele tiden så er det her en komplisert affære, sier han.

Behov for kapital

Da Koenigsegg offentliggjorde at de hadde inngått en intensjonsavtale om å kjøpe Saab i august, manglet de 3 milliarder svensker kroner for å få finansiert kjøpet.

- Vi har jo konstantert at det er behov for mye kapital for å drive bilproduksjon. Det er klart at det ikke har skadet om det hadde vært mer. Men til slutt er det deres vurdering av risikoen som har vært avgjørende for beslutningen, sier han.

LES OGSÅ:General Motors trekker seg fra Saab-salg

Les flere nyheter på E24.no.

Publisert: