Deloitte skal granske Norsk Tipping

Deloitte har fått i oppdrag å gjennomføre en ekstern gransking av den påståtte ukulturen i Norsk Tipping.

VIL BIDRA: Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping, sier selskapet skal bidra til å gi Deloitte et best mulig grunnlag for sine vurderinger i granskingen.
Publisert:

Det er spørsmål om manglende habilitet og handlinger utover fullmakter i Norsk Tipping som nå skal undersøkes nærmere.

Revisjon - og konsulentselskapet Deloitte skal starte granskingen umiddelbart, og arbeidet skal etter planene avsluttes før sommeren, skriver Norsk Tipping i en pressemelding. Deloitte fikk oppdraget i konkurranse med to andre aktører.

Den 22.desember i fjor ble to nye forhold fra Riksrevisjonens utvidede rapport fra årene 2000 til 2007 lagt fram for Kulturdepartementet og Norsk Tipping. Det ble da kjent at det kan ha eksistert en ukultur i selskapets tidligere ledelse.

Les også: Tippesjefen: - Kan ha eksistert en ukultur

- Ubettighet vinning

Norsk Tipping meldte da at selskapet ville sette i gang en gransking av kjøpet av kommisjonærterminaler og spillautomater fra selskapet Essnet.

Deloitte skal undersøke påstandene fra Riksrevisjonen om det forelå nære bånd mellom personer på leverandørsiden av terminalene og personer i Norsk Tipping, og om noen kan ha oppnådd uberettiget vinning på grunn av dette.

Norsk Tippings engasjement i selskapene Future Center Norway Intellectual Capital og Innovation Studios Norway skal også granskes.

Begge forholdene som skal granskes knytter seg til tiden da tidligere tippesjef Reidar Nordby jr. ledet spillgiganten.

Les også: Riksrevisjonen gransker tidligere tippesjef

- En belastning

Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping sier selskapet ser alvorlig på påstandene som Riksrevisjonen har kommet med.

- Riksrevisjonens utvidede revisjon har vært en betydelig belastning for Norsk Tipping og vi ønsker å komme til bunns i de påpekte kritikkverdige forholdene, sier Almlid i pressemeldingen.

- Vi skal bidra til at Deloitte skal ha et best mulig grunnlag for å foreta sine vurderinger av forholdene som er påpekt. Vi vil ha alle fakta på bordet slik at denne saken kan konkluderes, og i tur og orden avsluttes på en forsvarlig måte, sier han.

Visedirektør gikk

Like etter at påstandene fra Riksrevisjonen ble kjent trakk viseadministrerende direktør Tollef Imsdalen seg fra sin stilling den 12. januar i år.

Ifølge Almlid trakk Imsdalen seg for å skape ro i organisasjonen.

Imsdalen hadde da vært i Norsk Tipping i 25 år.

Les også: Imsdalen trekker seg fra Norsk Tipping

Flere nyheter fra E24

Publisert: