– Telenor tror på mobilseier i Myanmar

Allerede tirsdag denne uka startet Telenor arbeidet med å rekruttere ansatte i Myanmar, skriver en indisk økonomiavis. Telenor er torsdag med i kampen om to mobillisenser i landet.

KLOKKETRO PÅ LISENS: Telenor har startet rekrutteringsarbeidet i Myanmar - før mobillisensene er delt ut. Bildet viser en dame som prater i mobiltelefon i Yangon i Myanmar.
  • Linus Hauge - NTB
Publisert: Publisert:

At Telenor allerede før lisensene er delt ut har startet på ansettelsesarbeidet i Myanmar, ses på som et tegn på Telenors skråsikkerhet i kampen om en av de to lisensene, skriver den anerkjente indiske avisa The Economic Times.

– Detaljer om vårt bud må holdes konfidensielt fram til Myanmars myndigheter kunngjør lisensvinnerne 27. juni. Men vinner vi, vil vi tilby en grundig presentasjon av våre planer i landet, sier en toppleder i Telenor med inngående kjennskap til selskapets Myanmar-strategi.

18 milliarder

Ifølge avisa har Telenor lovet Myanmars regjering at selskapet vil skape en omfattende lokal arbeidsstokk, og investere store summer i utbygging av ny infrastruktur.

LES OGSÅ: Telenor: - Vi begynner fra før scratch

Avisa siterer to personer som har kjennskap til budprosessen, som begge sier at Telenor kommer til å pumpe inn minimum 3 milliarder dollar, eller om lag 18 milliarder kroner, i utbyggingen av infrastruktur.

– Vi avventer nærmere beskjed fra myndighetene og har foreløpig ingen opplysninger om når beslutningen skal tas, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Telenor til NTB.

– Når det gjelder opplysningene til den indiske avisa, strekker de nok strikken litt langt. Men det er klart vi allerede har begynt å tenke på ulike aspekter ved eventuell drift i Myanmar.

LES OGSÅ: Giske på ny Asia-tur for å hjelpe Telenor

Elleve selskaper

Til sammen elleve selskaper kjemper om de to store, nasjonale mobiltelefonilisensene som torsdag skal tildeles i Myanmar. Blant de øvrige søkerne er store selskaper som franske Orange, japanske KDDI og investeringsgruppen Quantum Strategic Partners, hvor George Soros er den viktigste eieren.

Telenor har allerede etablert seg som et av de største vestlige mobiltelefoniselskapene i Asia, med tilstedeværelse i India, Pakistan, Bangladesh, Thailand og Malaysia.

Kommunikasjonssjef Tor Odland vedgikk overfor NTB tidligere i juni at konkurransen er hard.

LES OGSÅ: Soros kaster seg inn i kampen om Myanmar-lisenser

Få har mobil

I dag har mindre enn 10 prosent av de 60 millioner innbyggerne i Myanmar mobilabonnement. Selskapene som vinner de nye lisensene, vil trolig måtte investere flere titalls milliarder kroner i utbygging av ny infrastruktur. Ifølge Odland er det mange antenner og basestasjoner som skal settes opp.

Fristen for å søke på mobiltelefonilisensene gikk ut 3. juni.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Telenor slipper inni Myanmar

  2. - En stor anerkjennelse

  3. Myanmars teleselskap vil ta opp kampen med Telenor

  4. Søker gigantpartner i konkurransenmot Telenor i Myanmar

  5. Tommelen opp for Telenor i Myanmar