Godt resultat for TINE

TINE oppnådde i 2011 et årsresultat på 937 millioner kroner, en oppgang på 27 millioner kroner fra 2010.

STYRKER DRIFTEN: Tine bedret resultatet i 2011.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– 2011 har vært et godt år for TINE tross flere utfordrende hendelser og prosesser, herunder smørsituasjonen. Vi har levert et resultat opp mot fjorårets, noe vi er tilfreds med, sier konsernsjef Stein Øiom i en pressemelding.

Selskapet melder at salget av hvitost og yoghurt gikk godt i fjor, mens salget av søtmelk gikk noe tilbake.

Fjoråret var også et godt år for såkalte meieribaserte matlagingsprodukter, til tross for sviktende levering av smør i fjerde kvartal.

– TINE beklager at vi ikke tidligere så den samlede effekten av økt etterspørsel etter smør og redusert tilgang på melkeråvare, slik at tiltak for å øke tilbudet av smør kunne vært igangsatt tidligere, sier Øiom.

Tine melder om rekord for nye investeringer i 2011. Det største prosjektet som ble satt i gang i fjor var det nye anlegget på Jæren, som med en kostnadsramme på rundt 1,6 milliarder kroner erstatter anleggene Voll, Kleppe, Nærbø og Vikeså.

Investeringsprogrammet inkluderer også modernisering og økt automatisering ved anleggene i Oslo, Verdal og Trondheim.

– For å sikre et selskap som er solid i dag og robust for fremtiden, investerer TINE i en effektiv og bærekraftig industri. En mer konsentrert anleggsstruktur gir mer fleksibilitet og skalafordeler i produksjonen, sier Øiom.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tine vil ha smørblide forbrukere

  2. Tine tror fettbedring skal hindre smørkrise

  3. Fetere tider for Tine

  4. Tine med svakere årsresultat

  5. - Bøndene må ta oppgjør med sin egen adel