Kjøttkrise kan ta over etter smørkrisen

Det kan bli mangel på norsk storfekjøtt i butikkhyllene, varsler Nortura.

KJØTTKRISE: Først var det smør. Nå kan det bli kjøtt det blir vanskelig å oppdrive.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Smørmangelen har allerede ført til at det er mangel på enkelte kjøttprodukter i butikkene. Årsaken er at bøndene har holdt igjen dyra sine for å produsere melk til smør, i stedet for å sende dem til slakt.

– Det er vanlig at det er færre dyr til slakting etter nyttår, men i år har det blitt enda mindre enn vanlig som en følge av smørkrisen, sier informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen til NRK.

– Produksjonen av norsk storfekjøtt er for lav i forhold til etterspørselen. Hadde det ikke vært for importen, så hadde vi hatt for lite storfekjøtt i butikkhyllene, sier informasjonssjefen.

Hun sier konsernet nå vil be landbruksmyndighetene om å utforme en nasjonal strategi for å øke produksjonen av storfekjøtt i Norge.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Smørkrisen er ennå ikke avblåst

  2. Smørkrise truer Sverige

  3. Tine øker import av smør

  4. Tine starter leveranser av feilprodusert smør

  5. Tine vil ha smørblide forbrukere