Innovasjon Norge: Mål at Andresen skulle få «god erfaring»

I det første jobbtilbudet milliardærarving Katharina Andresen mottok fra Innovasjon Norge, står det ingenting om et plutselig, uforutsett behov for å avlaste HR-avdelingen, slik en administrativ ansettelse krever.

MØTER STYRET FREDAG: Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth deltar fredag i et ordinært styremøte, hvor det er ventet at ledelsen blant annet vil orientere om ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen.

Foto: Mariam Butt NTB scanpix
  • Ingvild Sagmoen
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:,

Andresen ble derimot forespeilet oppgaver som «kan være meningsfullt og gøy å få lov til å være med å utforme».

Ifølge Innovasjon Norges egne opplysninger mottok Andresen den 19. juni et tilbud om en midlertidig stilling i selskapet.

Ifølge Innovasjon Norge hadde det oppstått et plutselig, uforutsett behov for å avlaste HR-avdelingen som følge av økt mengde administrasjonsarbeid og oppgaver knyttet til trainee-programmet. Andresen matchet HR-avdelingen i Innovasjon Norge sitt behov for avlasting av administrative oppgaver, og en hasteansettelse ble derfor foretatt, uten at stillingen ble lyst ut. En slik ansettelse kunne Innovasjon Norge foreta seg, fordi stillingens varighet var satt til seks måneder.

Les også: Ledig stilling dukket opp dagen etter internship-avslag til Andresen

Men i det opprinnelige tilbudet Andresen mottok var varigheten satt til ti måneder. I dette tilbudet, sendt Andresen på e-post kvelden 19. juni og som E24 har fått innsyn i, står det ingenting om noe plutselig behov for å avlaste HR-avdelingen. Oppgavene ble beskrevet slik:

«Vi tror du kan være med å bidra mye i teamet vårt fremover både på admin-biten, men også i å være med på og utvikle traineeprogrammet, internship-markedsføring, case- og rekrutteringsdager, mm, og som vi tenker kan være meningsfullt og gøy å få lov til å være med å utforme.»

Mål å ha fått «mye god erfaring»

Les på E24+

Tre ting Traaseth kan lære av sin egen bestselger-bok om ledelse

Avsender av e-posten er HR-medarbeider Anette Matre i Innovasjon Norge. Denne e-posten ble sendt samme dag som Andresen var inne til et andregangsintervju med tre representanter fra HR, og seks dager etter at hun var inne til sitt første intervju.

Videre skriver Matre:

«Og så er jo målet at ila det neste året så vil du ha fått mye god erfaring, større innsikt i HR og rekruttering, samt Innovasjon Norge sitt oppdrag for samfunnet og hva vi jobber med hver dag med mål om å styrke norsk næringsliv.»

Det har ikke lykkes E24 å få svar fra Innovasjon Norge på om de beskrevne arbeidsoppgavene i det første tilbudet er det som innebærer å avlaste HR-avdelingen.

Justerte kontrakt

I samme e-post ble Andresen forespeilet en varighet på deltidsstillingen «fra og med torsdag 28. juli (hvis det passer for deg) og så ut for eksempel mai 2019».

«Jeg tenker også at vi i kontrakten øker stillingsprosenten fra 20 % til 40 %, og så er det fleksibilitet til å jobbe noe mer/mindre alt etter hvor mye du ønsker og hvor travelt det er», skriver Matre i tilbudet til Andresen.

Les også

Traaseth anbefalte Andresen «å se på» internship hos Innovasjon Norge

I kontrakten signert av Andresen og HR-direktør Yvonne Fosser 28. juni er varigheten på stillingen kortet ned til seks måneder. Kontrakten stadfester at «arbeidstageren tiltrer en midlertidig stilling med løpende oppgaver i HR-avdelingen».

Innovasjon Norge innrømmet overfor DN forrige søndag at HR-avdelingen opprinnelig «skisserte» en kontrakt på ti måneder for Andresen. Denne ble senere justert i henhold til regelverket, men akkurat når denne justeringen skjedde, er uklart.

En stilling på ti måneders varighet skulle etter loven vært utlyst.

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Innovasjon Norge utsetter oppstart for Ferd-arving Katharina Andresen

  2. Ledig stilling dukket opp dagen etter avslag til Andresen

  3. E-poster viser innsidespillet i Innovasjon Norge

  4. Annonsørinnhold

  5. – Vi er villig til å endre praksisen

  6. – Dette høres ikke bra ut