Norgesgruppen håvet inn i første halvår

Fasit etter årets første seks måneder viser at dagligvaregiganten omsatte for 42,7 milliarder kroner. 

VEKST: Norges største dagligvarekonsern økte omsetningen og resultatet i første halvår.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:,

Norgesgruppen økte omsetningen med 2,4 prosent i første halvår. Totalt endte driftsinntektene på 42,7 milliarder kroner, opp fra 41,7 milliarder i fjor.

Også driftsresultatet er bedre med 1,62 milliarder kroner, mot 1,39 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Det viser selskapets ferske halvårsrapport som ble offentliggjort onsdag ettermiddag.

Selskapet opplyser at driftsmarginen (EBIT) er på 3,8 prosent etter første halvår, sammenlignet med 3,3 prosent på samme tid i fjor.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) falt med 254 millioner kroner til 2,44 milliarder kroner, viser årsrapporten. Årsaken til dette er blant annet at selskapet gjorde større salg av eiendom i fjor.

«I tillegg til større transaksjoner ved salg av eiendom var resultatene første halvår 2017 påvirket av strukturelle endringer i Dagrofa,» skriver selskapet i rapporten.

Selskapet skriver i rapporten at det i perioden er betalt utbytte på 16 kroner per aksje. Resultatet per aksje i første halvår endte på 30,2 kroner per aksje.

Les også

Meny finner ikke plass til supermarkedene – vurderer små gourmetbutikker

Dagligvarevekst

Norgesgruppens dagligvarekjeder økte omsetningen med 2,3 prosent i første halvår. Veksten i dagligvarebransjen samlet var på 2,0 prosent, opplyste analysebyrået Nielsen i juli.

«Effektiv drift og sterke kjedekonsepter bidrar til åholde markginene stabile til tross for sterk priskonkurranse og lav markedsvekst,» skriver Norgesgruppen i rapporten.

Som E24 har skrevet tidligere har særlig omsetningsandelen til supermarkedene falt jevnt de siste årene. I juli ble det kjent at Norgesgruppen-eide Meny mistet 0,4 prosent av markedsandelen i første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor.

Norgesgruppen beskriver i resultatrapporten at dette skyldes at kjeden har lagt ned to av sine butikker.

Her kan du lese mer om