Norske Boostcom kniver med netthandelen: Vil bli verdensledende på digitalisering av kjøpesenter

Norske Boostcom satser globalt på løsninger for digitalisering av kjøpesenter som de har utviklet i Norge. Fremover vil bedriften, som leverer løsninger for 200 kjøpesenterkunder i 16 land, bli enda større. 

MARKEDSFØRING: Oslo City er et av kjøpesentrene som samarbeider med Boostcom.
Publisert: Publisert:

Med 140 prosent vekst i omsetningen fra 2015 til 2017, har norske Boostcom på kort tid blitt en global aktør for digital markedsføring av kjøpesentre. Selv om de i 2017 leverte et underskudd på 2,5 millioner kroner, så satser de på å befeste en posisjon som global markedsleder.

Nå nylig kjøpte Boostcoms sist iColumn, som er basert i Singapore. I likhet med Boostcom leverer de løsninger for digital markedsføring og salg for kjøpesenter gjennom lojalitetsprogram.

– Det vi ønsker er å hele tiden flytte grenser på hvor langt et kjøpesenter kan gå opp mot netthandelens aktivitet. Hvis vi knytter fysiske kjøpesentre med digitale konsumenter, så leverer vi trafikk til leietagerne på et fysisk senter, forteller Peter Tonstad, administrerende direktør i Boostcom.

Boostcom og iColumn bruker data fra kundene på å knytte det fysiske kjøpesenteret opp mot kundene gjennom digitale kanaler.

VEKST: Peter Tonstad forteller at norske Boostcom satser på å bli verdensledende innenfor digital markedsføring på kjøpesentre.

– Vi som selskap har gjort noe spesielt i Norge, og det er det som nå eksporteres ut av landet. For industrien har det så vidt begynt, og vi tror dette vil sette kjøpesentrene i en ekstremt interessant posisjon for fremtiden, sier han.

Økt nettkonkurranse

Med økt press fra netthandel merker de god interesse for digitalisering av kjøpesentrene.

– I stedet for å se økt nettsalg som en utfordring kan de dytte grensen for hvor langt de kan gå mot digitalt salg til fordel for leietagerne sine, sier Tonstad.

Han forteller at kjøpesetrene sliter med å vokse i Europa og USA, men at markedene i Asia har en voldsom vekst.

– Våre programmer bidrar typisk til en til fire prosent av omsetningen, som i noen tilfeller kompenserer for nedgangen. Vi kan hjelpe de med flere ting som konverterer digital markedsføring til fysiske kjøpesentre, som forhåpentligvis vil gi de underliggende vekst i mange år fremover.

Selskapsinformasjon

Selskap: BOOSTCOM AS

Organisasjonsnummer: 914 752 809

– Klart signifikant

I motsetning til butikkjedenes fordelsprogrammer, så markedsfører Boostcom på vegne av butikkene på kjøpesentrene.

– Hvis kjøpesentrene kan besitte en database med konsumenter, nærmest som en markedsføringskanal for leietagerne, så vil hver enkelt leietager få tilgang til en større kundemasse ved å også samarbeide med kjøpesenterets program.

Tonstad sier at de når 30 til 80 prosent av kundene på et kjøpesenter, og at undersøkelsene deres viser at de har bidratt til en omsetningsøkning på en til fire prosent økning blant nordeuropeiske kjøpesenter.

– Det er helt klart signifikant i en kjøpesenterverden.

På spørsmål om hvordan datainnsamlingen deres fra kundene ivaretar kundenes personvern, understreker Tonstad at alt er samtykkebasert.

– Regler rundt datasikkerhet, anonymisering og sletting til rett tid er ivaretatt.

Les også

Kommentar: «Apokalypsen i norsk handel er ikke uunngåelig»

Vekstambisjoner

Tonstad forteller at du har en treårsambisjon innenfor på rett i underkant av 20 prosent for deres nedslagsfelt.

– Vi vokser organisk, og i fjor økte kundebasen salgsmessig og organisk med cirka 35 prosent. I tillegg gjør vi oppkjøp, fordi vi ønsker raskest mulig å ytterligere befeste en global markedsledende posisjon, som vi nå de facto har, sier han.

Han sier de har planer om å gjøre flere oppkjøp i samme størrelsesorden som iColumn, en bedrift med rundt 30 ansette.

Les også

Finansdirektører i undersøkelse: – Ny spiker i kisten for detaljhandelen

– For å bli lønnsom er skalerbarhet viktig for oss, og da er slike oppkjøp viktig. Og det er alltid interessant å vinne en global markedsledende posisjon, det gir mange fordeler for ansatte og investorer.

At kjøpesentrenes omsetning øker i Asia, i motsetning til i vestlige land, gjør dette til et ekstra viktig marked for Boostcom.

– Så når vi gjør oppkjøp, som vi nylig gjorde i Asia, så var det for å få flere kunder i Asia, men også for å folk med mer nærhet til markedet. Og så er det ekstremt viktig, ikke minst i Asia, å ha referanser og kredibilitet for å få nye kunder.

Publisert: