Stengte fjelloverganger tvang fram ekstra feriedag

E134 over Haukelifjell var søndag kveld fortsatt stengt på grunn av uvær, og bare store biler slapp over riksvei 7. Det betydde en ekstra feriedag for noen. 

LENGRE VINTERFERIE: Uvær på fjellovergangene i Sør-Norge, førte til at flere familier fikk litt lengre vinterferie i år.

Foto: Tore Meek NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

En gjeng vinterferierende fortalte til TV 2 at de måtte gi beskjed til jobb og skole at en ekstra feriedag fordi de ikke kom seg ned fra fjellet. Andre valgte å kjøre rundt langs kysten fra Haukelifjell til Stavanger – en tre ganger så lang tur.

E134 over Haukelifjell forblir stengt til mandag, ifølge Statens vegvesen.

– Det er stor forskjell mellom østsiden og vestsiden av fjellet i Sør-Norge. Er du på Haukeliseter, er det ikke engang frisk bris. Men hvis du kjører gjennom Haukelitunnelen til vestsiden av fjellet, så er det sterk kuling. Det er ikke så mye snø i lufta, men mye snødrev skaper problemer, fortalte vakthavende meteorolog John Smits ved Meteorologisk institutt til NTB søndag ettermiddag.

– Det er altså i de vestlige delene av fjellet at problemene er, understreket Smits, og slik fortsatte det utover kvelden.

Kolonnekjøring

Riksvei 7 over Hardangervidda var søndag kveld fortsatt stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, og for de større var det kolonnekjøring.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel. Det samme gjelder fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland.

Mindre nedbør

Sørlandet fikk noe mindre nedbør enn ventet. På veiene var det glatt, men ingen alvorlige ulykker ble meldt til politiet.

Særlig i østlige deler av Agder-fylkene var det ventet mye nedbør. Ifølge NRK fikk Landvik ved Grimstad 25 centimeter snø fra lørdag kveld til søndag morgen, mens Nelaug i Åmli kommune fikk 10 centimeter.

Ifølge Smits vil nedbøren gi seg i løpet av første del av mandagen. Også vinden vil minke mandag, men mer i fjellet enn langs kysten.

(©NTB)

Les også

Solberg om nasjonal transportplan: Skal bruke 1000 milliarder kroner

Les også

Rapport: Oslo-borgere sitter mest i kø i Norden

Les også

TV 2: Nær 1.000 milliarder til ny transportplan

Her kan du lese mer om

 1. Statens vegvesen
 2. Trafikk
 3. Norge
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Dieselforbud i Oslo fra tirsdag

 2. Betalt innhold

  Rådyr strøm i mars: – Nå trenger vi at snøen smelter raskt

 3. Renonorden varsler ny kostnadssmell

 4. Annonsørinnhold

 5. Japans kommende 10-dagersferie uroer markedet

 6. Thon Hotel Sandven stenger etter besøk av coronarammet buss