Konkursen i Thomas Cook

Fagforening: – Ansatte er dolket i ryggen

De ansatte i Thomas Cook reagerer med raseri etter konkursen i reiseselskapet og mener den britiske regjeringen burde ha kommet dem til unnsetning.

En sikkerhetsvakt voktet mandag inngangen til det konkursrammede reiseselskapet Thomas Cooks kontor i Frankfurt i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Thomas Cooks 21.000 ansatte i 16 land fikk mandag beskjed om at de ikke lenger har noen jobb å gå til. Fagforeningene reagerer sterkt.

– De ansatte er uten å nøle stukket ned bakfra, sier lederen for British Airline Pilots' Association, Brian Strutton.

Flygernes fagforening vil nå gjøre sitt beste for å bistå medlemmer som har mistet jobben i Thomas Cook Airlines, med å finne ny jobb i andre selskap.

Mange ansatte i reiseselskapet er også organisert i Transport Salaried Staffs Association, og lederen for fagforeningen mener konkursen kunne ha vært unngått.

– Regjeringen hadde rikelig mulighet til å hjelpe Thomas Cook, men har svart med ideologiske dogmer i stedet for å redde tusenvis av arbeidsplasser, sier Manuel Cortes.

Storbritannias konservative statsminister Boris Johnson avslo reiseselskapets bønn om kriselån. Han hevdet at det ville ha skapt farlig presedens og forventninger om tilsvarende støtte fra andre selskap som går konkurs.

Les også

Flyanalytiker tror Ving kan bli kjøpt av investeringsfond

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Konkursen i Thomas Cook
  2. Ving
  3. Thomas Cook
  4. Konkurs

Flere artikler

  1. Rival kjøper Thomas Cooks butikker - 2.500 jobber kan reddes

  2. Tyrkia-flyplass skaper trøbbel for Ving-reisende

  3. Hedgefond kan tjene milliarder på Thomas Cook-kollaps

  4. Reiseoperatøren Thomas Cook er konkurs

  5. Flyanalytiker tror Ving kan bli kjøpt av investeringsfond