Ekstrem pågang etter årgangschampagne også på nett

I løpet av noen få minutter fredag morgen kom det inn 155 bestillinger på 24 flasker Dom Pérignon vintage 2008 i nettbutikken. Reserverte beløp blir opphevet i løpet av få dager, opplyser Vinmonopolet.

ETTERTRAKTET: Årgangschampagnen Dom Pérignon «Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition» markerer overgangen fra kjellermester, Richard Geoffroy til kjellermester Vincent Chaperon – et bytte som skjer 1. januar neste år.

Foto: HAAKON HOSETH
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Torsdag slapp Vinmonopolet 224 flasker av den eksklusive årgangschampagnen Dom Pérignon «Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition» i syv ulike butikker landet over.

Fredag morgen fortsatte salget i Vinmonopolets nettbutikk. 24 flasker ble lagt ut for salg klokken åtte.

Syv minutter senere opplyste Vinmonopolet at varen var utsolgt.

Da hadde det kommet inn rundt 155 ordre. Over 50 telefoner var i kø på kundesenteret, og i nettbutikken var det minst 3.887 personer i kø.

– Etterspørselen etter Dom Pérignon var svært stor i dag morges. Det har kommet inn flere bestillinger enn det vi har flasker til da mange kunder har bestilt nesten samtidig, sa kommunikasjonsrådgiver Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til E24 fredag.

Les også

Vinmonopolet ble tømt på ti minutter: – Det ble utsolgt umiddelbart!

Reserverte beløp ved bestilling

Asp opplyser at rundt 140 ordre ble annullert.

Dette var ordre som det ikke fantes flasker til. Disse kundene får beskjed på e-post.

I forbindelse med bestilling i nettbutikken reserverer Vinmonopolet beløpet på kortet, men beløpet trekkes ikke før ordren blir effektuert.

E24/VG har fått henvendelser fra bekymrede kunder som lurer på når belastet beløp blir tilbakeført. Til dem har Asp en beroligende beskjed:

– Dersom en ordre blir annullert vil reservasjonen bli opphevet etter noen dager. Det er ulik praksis fra bank til bank hvor lang tid dette vil ta. Siden beløpet kun er reservert så vil ikke reservasjonen se ut som et innskudd eller tilbakeføring på konto.

Les på E24+

Hvorfor vil noen betale 3.500.000 kroner for en flaske vin?

Kvoterte nettsalget

Vinmonopolet hadde i forkant av salget i nettbutikken avgjort at hver kunde kun kunne kjøpe to flasker av årgangschampagnen, som har en prislapp på 1.350 kroner per flaske.

Det skyldtes den voldsomme etterspørselen etter flaskene i butikk torsdag.

Dom Pérignon «Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition» har vært en spesielt ettertraktet årgang, ifølge Vinmonopolets spesialutvalgssjef Arnt Egil Nordlien.

– Vi hadde egentlig ikke ventet at salget skulle gå så fort, men akkurat denne årgangen er veldig spesiell. 2008 er en veldig lagringsdyktig årgang og er generelt svært ettertraktet, sa Nordlien til E24 torsdag.

Her kan du lese mer om

  1. Vin
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Vinmonopolet ble tømt på ti minutter: – Det ble utsolgt umiddelbart!

  2. Disse flaskene markerer slutten på en æra

  3. Venter kamp om bobleluksus til over 3.000 kroner

  4. Annonsørinnhold

  5. Vinmonopolet må hive adventskalendere

  6. Kaster seg med i priskrigen: – Går mot blodbad i ølbransjen