Prisen på Einar Aas-hytte satt ned med syv millioner
Einar Aas har måtte selge flere eiendommer etter å ha tapt formuen på kraftmarkedspekulasjon. Men fritidseiendommen utenfor Grimstad har man ikke klart å selge - nå settes den ned i pris.
Over de siste månedene har flere eiendommer som har vært i Einar Aas’ eie blitt solgt på det åpne markedet - i etterkant av at krafttraderen kom til en enighet med sine kreditorer etter milliardtapet på krafthandel i fjor sommer.
Som E24 skrev før helgen er det bare strandeiendommen «Slotte» på Hesnes utenfor Grimstad som fortsatt ikke er solgt.
Eiendommen hadde i utgangspunktet en prisantydning på 25 millioner kroner.
Nå har prisantydningen blitt senket med syv millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.
Advokat kjøpte strandeiendom fra Einar Aas for 32 millioner
Flere bud under prisantydning
Prisen senkes blant annet etter at det tidligere har kommet inn bud langt under prisantydning.
Torsdag opplyste eiendomsmegler Gustav Johan Sædberg i Meglerhuset Sædberg i en sms til E24 at man har mottatt bud på 15 og 16 millioner kroner, men at disse har blitt avvist.
– Det handler om historien til salget. Nå er det om å gjøre å få eiendommen solgt. Da har vi gjort noen grep. Vi har gått ned til 18 millioner for å se om vi kan få nå flere, sier Sædberg til Dagens Næringsliv.
Eiendommen har en tomt på 13,5 mål og rundt 350 meter strandlinje. I tillegg har anlegget to bryggeanlegg og en egen sandstrand. Det er også et renovert svømmebassengområde på tomten.
Aas kjøpte eiendommen for 23 millioner i 2011.
Slipper konkurs
Den mediesky Aas inngikk en frivillig gjeldsavtale i fjor.
Strømspekulanten får beholde sin villa i Grimstad og unngår konkurs, men må selge det meste av sine andre eiendeler for å betale et utall kreditorer.
The New York Times: Den enslige traderen som rystet verdens finanssystem
Det er ikke kjent hvor mye Aas må betale tilbake til kreditorene, som inkluderer kraftselskaper som Vattenfall, Statkraft og Fortum.
Han bommet på spekulasjoner om forskjellen på tyske og nordiske strømpriser, som han trodde skulle minke.
Ifølge NRK hadde Aas en posisjon tilsvarende 23 millioner standardkontrakter i Norden, og 11 millioner standardkontrakter i Tyskland. I tillegg var prisbevegelsen som felte Aas 17 ganger vanlig prisbevegelse.
Aas, som i 2016 stod oppført med en formue på 2,17 milliarder kroner, tapte altså alt på spekuleringen - bortsett fra villaen, da.