Konkurransetilsynet aksjonerte mot Freia også

Konkurransetilsynet gjennomførte tirsdag razzia hos flere dagligvareselskaper etter mistanke om brudd på konkurranseloven.

Pedersen, Terje / NTB scanpix
Publisert:,

Tirsdag kveld bekreftes det fra Freia-eier Mondelez Norge at også de har fått uanmeldt besøk av Konkurransetilsynet, det bekrefter selskapet til E24.

– Mondelez Norge AS har i en periode hatt dialog med Konkurransetilsynet. I dag har tilsynet vært hos oss for å få mer informasjon. Vi gir tilsynet den informasjonen de etterspør, og samarbeider fullt ut deres videre arbeid, sier pressetalsmann Jan Ottesen i Mondelez Norge i en SMS til E24.

Les også

Les også: Razzia hos Orkla og Norgesgruppen

Gjennomført flere razziaer

Det har gjennom dagen også vært gjennomført razziaer hos både Orkla og Norgesgruppen.

– Bakgrunnen for besøket er at vi over lengre tid har kartlagt innkjøpsbetingelsene i det norske markedet. Nå har vi gjennomført et uanmeldt besøk for å sikre bevis, sier avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet, sa Beate Berrefjord til E24 tidligere i dag.

Konkurransetilsynet bekrefter at det er funn fra dette arbeidet som gjør at de i dag har besøkt Orkla.

– Norgesgruppen har, i likhet med de andre kjedene, i lengre tid hatt tett dialog med Konkurransetilsynet om leverandørenes betingelser. Vi kan bekrefte at tilsynet har vært hos oss i dag for å få mer informasjon. Konkurransetilsynet får naturligvis den informasjon det ber om. Norgesgruppen jobber kontinuerlig med sikte på å ha så gode innkjøpsbetingelser som mulig, slik at vi kan tilby våre kunder lave priser, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt, i en melding til E24.

På telefon sier Gultvedt at saken er uoversiktlig og at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere i dag.

E24 har snakket med både Rema og Coop som ikke har fått besøk av Konkurransetilsynet.

Les også

Les også: Konkurransetilsynet har utført razzia hos Norgesgruppen

Rapport offentliggjøres onsdag

Konkurransetilsynet ønsker ikke å kommentere funnene eller årsaken til razziaen tirsdag formiddag, men sier at det kan bli aktuelt å stille flere spørsmål når tilsynet legger frem sin rapport om innkjøpspriser.

Opprinnelig skulle rapporten bli lagt frem 20. november, men i en melding tirsdag kveld går det frem at tilsynet fremskynder fremleggelsen og rapporten blir tilgjengelig allerede onsdag 13. november.

I dette arbeidet har tilsynet sammenlignet prisene som gis fra Norges største leverandører.