Odd Kalsnes tiltalt for brudd på eiendomsmeglerloven

Odd Kalsnes, som fra før har mistet både advokatbevilling og retten til å være ansvarlig eiendomsmegler, er tiltalt for flere brudd på loven om eiendomsmegling.

Kristoffer Kumar
 • Ine Brunborg
 • NTB
Publisert:

Påstanden dreier seg om brudd på forbudet mot å drive handel med fast eiendom, forbudet mot partsrepresentasjon og forbudet mot egenhandel.

– Strafferammen for brudd på eiendomsmeglerloven er tre år. Hvis retten kommer fram til at det er særlig skjerpende omstendigheter er strafferammen seks år, sier statsadvokat Susie Langsem Bergstrand til Dagens Næringsliv.

Det er satt av 15 dager til saken i Oslo tingrett i februar og mars neste år. Saken starter den 26. februar.

– Uhyre alvorlig

Kalsnes sier til Finansavisen at han forstår lite av saken.

– Jeg finner det uhyre alvorlig at påtalemyndigheten vil ta fra meg borgerlige rettigheter, fordi de hevder at jeg i 2010 skal ha brutt eiendomsmeglerloven som kom i 2010, sier han.

Han sier at han ikke har beriket seg på eiendomshandlene påtalemyndigheten mener er ukorrekte.

– Alt jeg har gjort, var tillatt i 2009, sier han.

Avskiltet som megler og advokat

I januar opprettholdt lagmannsretten beslutningen om å frata Odd Kalsnes retten til å være ansvarlig eiendomsmegler, grunnet «grove og gjentatte overtredelser av eiendomsmeglingsloven».

I oktober kom Advokatbevillingsnemnden fram til at Kalsnes er uskikket til å utøve advokatvirksomhet. Dermed ble han fratatt advokatbevillingen, skriver Dagens Næringsliv.

Tiltalen mot Odd Kalsnes gjelder de samme sakene som tidligere har påført ham tap av retten til å være ansvarlig megler, og som fratok ham advokatbevillingen for kort tid siden, skriver Finansavisen.

Her kan du lese mer om

 1. Oslo tingrett
 2. Eiendom
 3. Lov og rett
 4. Eiendomsmeglere

Flere artikler

 1. Gartnerhallen tapte erstatningssak mot KPMG

 2. Ringnes-selskap betaler 2,9 mrd. for syv tyske hoteller

 3. Veireno-saken skal prøves for Høyesterett

 4. Annonsørinnhold

 5. Kjendismegler langer ut mot Obos: – En skam for Oslo by at Obos i det hele tatt får lov til å kjøpe tomter innenfor bygrensen

 6. Milliardærarving selger Norges dyreste bolig for 100 millioner