Vy-passasjerene har ikke vært mer misfornøyd på 15 år

Berit Roald / NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Tilfredsheten med Vy er på vikende front over hele landet. På alle landets togstrekninger er togpassasjerene mer misfornøyd enn for et halvt år siden. Det viser Vys kundetilfredshetsindeks.

Totalt sett har tilfredsheten blant togpassasjerene falt fra 74 til 67 prosent i løpet av de siste seks månedene, skriver Aftenposten.

For Vy (tidligere NSB) er høstens undersøkelse den svakeste på 15 år.

– Det er ikke noe lystig lesing for oss. Vi er lei oss på kundenes vegne og frustrert over situasjonen, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy tog til Aftenposten.

Tidligere i høst ble Vy nødt til å kansellere rundt 2.000 avganger som følge av feil i etterkant av at togtrafikken ble gjenåpnet etter sommerens vedlikeholdsstengning.

– Problemene med spor og signalanlegg har skapt mye trøbbel for kundene våre denne sommeren og høsten. Vi jobber hele tiden med å forbedre våre egne leveranser, men vi får dessverre ikke kjørt togene som vi skal når infrastrukturen ikke fungerer, sier Fosen.

Strekningen med de minst fornøyde togpassasjerene er Stabekk – Ski som bare får en score på 50 poeng, ned ni poeng fra målingen i vår. På motsatt side er passasjerene mest fornøyd med regiontoget på Raumabanen.

Også Bane Nor tar problemene alvorlig: – Vi har det vondt når reisende ikke får et tilfredsstillende tilbud
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Jernbane
  2. Vy
  3. Tog

Flere artikler

  1. Strømmen er rekordbillig, men kundene er mindre fornøyde

  2. Fjordkraft og Dipper til topps i mobilundersøkelse

  3. Rapport: DNB og Nordea har de minst fornøyde kundene

  4. Espen Egil Hansen går av som sjefredaktør i Aftenposten

  5. TV- og bredbåndsbransjen faller på kundeundersøkelse