Musikkjeden 4Sound har begjært seg konkurs

Publisert:

– Vi har i dag levert en konkursbegjæring til retten for selskapene Music Retail Holding og Music Retail Norway, forteller daglig leder Anders Endertorp til Dagens Næringsliv.

Music Retail Norway driver 4Sounds musikkinstrumentforretninger i Oslo, Bergen, Trondheim, Gjøvik, Sandnes, Vestfold og Stavanger, og er franchisegiver for instrumentbutikker i Molde, Moss og Haugesund. I tillegg kommer netthandel.

Selskapet står oppført med 107 ansatte som nå kan bli rammet.

Oppkjøpsselskapet Norgesinvestor er største eier i morselskapet Music Retail Holding.

Music Retail Norway har slitt med lønnsomheten de siste årene, og tapene har økt år for år. I 2016 tapte selskapet drøyt 900.000 kroner før skatt. I fjor var underskuddet før skatt på 12,3 millioner kroner, viser regnskapene.

Hovedårsaken til konkursen er at Nordea ikke vil gi selskapet mer lån, forklarer Endertorp.

– Nordea har førstehåndspant i varelager og sitter med sikkerheten. Banken ville avslutte kreditten og minske rammen. Derfor har vi begjært selskapene illikvide, sier han til DN.

Han opplyser imidlertid at han håper det er muligheter for videre drift, og at det er veldrevne butikker med god markedsandel.

4Sound omtaler seg som Norges ledende musikkjede.

– Vi har forsøkt å skaffe nye investorer og långivere. Det ble fortsatt jobbet med potensielle investorer, men dette tar tid

Les også:

Les på E24+

(+) Dette er forvalterne som styrer milliarder i norske fond

Publisert: