Jollyroom vil hente «et par hundre millioner» i ny emisjon

Netthandelselskapet som nylig leverte rekordomsetning, får stadig henvendelser fra investorer, og sier man vil hente penger i en ny emisjon i løpet av 2019.

LEKESJEF: Jollyrooms grunnlegger og største aksjonær er Ole Sauar som i sin tid var med på å starte opp Komplett.no. Her sammen med logistikksjef Cecilia Olsson på lageret i Sverige.
Publisert: Publisert:

Leketøy og barneutstyr har blitt god butikk for Ole Sauar som har drevet med netthandel hele sin karriere.

Jollyroom omsatte for 1,3 milliarder kroner i 2018, med et resultat på 7,7 millioner kroner etter skatt.

Men vekstambisjonene strekker seg langt utover dit Sauar og Jollyroom har kommet i dag, og gründeren sier interessen fra investorer ikke gjør det spesielt å hente friske penger til å vokse seg enda større.

– Vi har fått mye interesse fra investorer, noe som er hyggelig, sier Sauar som legger til at investorene som banker på døren både er nordiske og internasjonale.

Les på E24+

Trosser «butikkdøden»: Nå åpner nettbutikkene fysiske butikker

I dag eier Sauar 62,5 prosent av selskapet, og det danske mediekonsernet Egmont eier 37,5 prosent.

Et par hundre millioner

For å ta unna etterspørselen og rigge seg for videre ekspansjon, har Jollyroom brukt mye penger på å bygge et helautomatisk lager utenfor Göteborg med teknologi fra norske Autostore, som har spesialisert seg på robotisering av lagersystem for varehandelen.

I regnskapet er det bokført med anskaffelser av maskiner og annet teknisk utstyr for 75 millioner kroner i fjor alene, til sammen 100 millioner kroner om man legger til utgiftene i 2017.

I begynnelsen av 2018 tok selskapet opp et nytt lån fra Svensk Exportkreditt på 80 millioner svenske kroner for å kunne holde veksttakten oppe.

Men Sauar opplyser nå til E24 at selskapet også tenker å hente «et par hundre millioner» i ny kapital fra investorer.

– Vi kommer til å gjennomføre en emisjon i løpet av året. Den prosessen starter til høsten, sier han.

Sauar vil ikke gå i dybden på emisjonens karakter eller verdsettelsen av selskapet.

Vil unngå børsnotering

Netthandelselskaper er svært populære for blant annet private equity-selskaper som ser etter selskaper som vokser raskt, og som kan øke verdsettelsen betraktelig på få år.

Det har gjort at mange digitale vekstselskaper ikke har trengt å børsnotere seg, ettersom det finnes så mye penger i oppkjøpsfondene.

Dette gjelder Uber og Wework, som stadig har fått pumpet inn kapital fra villige investorer, og det gjelder også Jollyroom.

Les også

Jollyroom solgte barneutstyr og leketøy for 1,3 milliarder

– Det er god interesse fra investorer, så det er ikke noe problem å forbli et privat selskap, sier Sauar.

– Så en børsnotering er ikke aktuelt for dere?

– Vi har ikke vurdert børsnotering. Det er fordeler og ulemper med alt, men jeg husker fra Komplett at vi bruke mye tid og krefter på det å være børsnotert.

Sauar var en de som bygget opp Komplett til å bli Norges største rene nettbutikk. Komplett ble notert på Oslo Børs allerede i år 2000, men ble senere tatt av børs i 2011 etter at Stein Erik Hagen slukte selskapet.

Tjener penger på å hjelpe leverandørene

I dag selger Jollyroom leker og barneutstyr i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og har så vidt entret det tyske markedet, hvor Sauar sier de foreløpig prøver seg frem.

– Vi tar det rolig, sier han og legger til:

– Samtidig som både land som i Baltikum, Nederland, England og Polen er interessante når vi får det nye logistikksenteret opp å gå, er det også mye å ta ut av eksisterende markeder.

Netthandelveteranen er opptatt av at netthandel på mange områder ikke kan sammenlignes med den fysiske handelen.

– Til syvende og sist er netthandel en logistikkbedrift.

Det har også leverandørene forstått, og Sauar forklarer at mange av dem de kjøper varer fra, også selger sine egne produkter rett til forbruker på nett. Det har skapt nok en inntjeningsmulighet.

– Vi oppfatter at merkevarene bruker mer tid på oss, og investerer mer i samarbeidene vi har. Blant annet hjelper vi flere merkevarer med markedsføring i digitale kanaler.

Jollyroom sier de nå tar seg betalt eller utvikler partnerskap med leverandører ved at selskapene drar nytte av kompetansen man har bygget opp, på for eksempel digital markedsføring.

Publisert: