Foodora taper mer i Norge

Selskapet med rosa syklister som leverer mat på døren fortsetter å tape penger. 

ØKER OMSETNING: Foodora satser på vekst i omsetning, men går fortsatt ikke med overskudd.

Foto: Fabrizio Bensch Reuters
Publisert:

Foodora økte inntektene til 107,6 millioner kroner i fjor, opp fra 78,4 millioner i 2017.

Selskapet skriver i sin årsberetning at de ser økende etterspørsel etter tjenestene de leverer. De venter også at flere vil ha maten levert på døren av en syklist kledd i rosa fremover.

Selskapet har opplevd enorm vekst siden det kom til Norge i 2015. Omsetningen i Foodora, som er en del av det tyske Delivery Hero-konsernet, var hundre ganger høyere i 2018 enn da selskapet startet å levere mat her til lands.

Taper penger

Tross en vekst i inntektene, endte resultatet for matleveringstjenesten på negative 11,2 millioner kroner i 2018. Det er et større tap enn året før da resultatet endte på minus 7,9 millioner kroner.

I fjor sa Carl Tengberg, daglig leder i Foodora Norge, til E24 at selskapet fortsetter å tape penger så lenge de er i en ekspansjonsfase.

– Vi har en klar plan, hvor lønnsomhet er en del av denne, men det viktigste for oss nå er å fortsette å vokse, sa Tengberg i 2018.

Selskapet har en egenandel på minus 21,8 millioner kroner. Det tyske morselskapet Delivery Hero har derfor gitt Foodora et lån på 16 millioner kroner for å kunne fortsette driften.

Delivery Hero har også garantert ytterligere lånekapital for 2019, skriver Foodora i sin årsberetning.

Les på E24+ (for abonnenter)

Voi-sjefen:– Sikker på at de små spillerne forsvinner

Høye lønnsutgifter

Lønnskostnadene er den største utgiftsposten i driftsutgiftene og tynger resultatet. Utgiftene til lønn økte med 18 millioner kroner til 81 millioner kroner i fjor.

Den ble fordelt på 416 ansatte.

Sykefraværet blant de ansatte var på hele 8,5 prosent i fjor, opplyser selskapet.

For å bedre fraværsstatistikken skal de ansatte få tilbud om trening, yoga og workshops for å lære om vedlikehold av sykkel og kroppen fordi de jobber med fysisk arbeid, skriver Foodora.

Ifølge selskapet har de ansatte ikke hatt noen alvorlige arbeidsuhell det siste året.