Norwegian setter inn fly for å få nordmenn hjem fra Spania

Norwegian setter inn fly for å få hente nordmenn hjem fra Alicante og Malaga i Spania tirsdag.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • Hanna Ghaderi
  • NTB
Publisert:

– For at så mange nordmenn som mulig skal komme seg hjem i løpet av de neste dagene, setter vi opp våre største fly av typen 787-9 Dreamliner med 344 seter på enkelte ruter. Tirsdag vil disse flyene gå fra henholdsvis Malaga og Alicante til Oslo, skriver informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i en epost til NTB mandag morgen.

Foreløpig er det satt opp to større fly, utover de andre flyene som allerede går fra Spania til Norge, opplyser Sandaker-Nielsen.

Informasjonsdirektøren opplyser også at de jobber for å få til lignende løsninger på andre ruter også.

Utstrakt grensekontroll

Fra klokken 8 mandag stoppes passasjertrafikken ved alle flyplasser og havner i Norge. Det blir utstrakt kontroll langs grensene. Alle nordmenn som er ute, skal få komme hjem.

Justisdepartementet presiserte sent lørdag kveld at flyplassene ikke blir helt stengt. Det vil fastsettes unntak for EØS-borgere og deres familiemedlemmer som bor i Norge. Det legges opp til unntak også for EØS-borgere som jobber i Norge.

Avinor presiserer dessuten at innenrikstrafikken skal gå som normalt.

All varetransport går som normalt på vei, bane, sjø og i luft. Flyplasser, havner og grenseoverganger holdes åpne for import og eksport. Alle tollsteder opprettholder så langt mulig normal drift.

Stenger kortbaneflyplasser

Avinor meldte fredag at de vil stenge ni kortbaneflyplasser for all kommersiell flyvning fra og med onsdag.

Avinors beslutning om å stenge kortbaneflyplassene gjøres for å kunne forflytte særlig personell, men også utstyr til andre lufthavner, skriver Avinor i en melding fredag.

Joachim W. Andersen, kommunikasjonsrådgiver i Avinor sa til E24 at det per nå ikke er aktuelt å stenge flere flyplasser enn disse ni.

- Dette er en løpende vurdering, sa han.

BBC: Høyeste coronadødstall så langt i EU søndag

Italia, Spania og Frankrike bekreftet flest dødsfall knyttet til coronavirus søndag, på det som ifølge BBC ble en mørk rekorddag for EU og Storbritannia.

Italia bekreftet søndag 368 dødsfall og er oppe i 1.809, Spania noterte 97 nye dødsfall og står med 288, mens Frankrike rapporterte inn 29 nye døde og dermed har 120 personer med coronasmitte dødd hittil, melder BBC.

I Storbritannia ble 14 nye dødsfall registrert søndag, så totalen er oppe i 35.

Fra mandag morgen vil flere land innføre ytterligere grensekontroller, som Tyskland, som strammer inn mot Frankrike, Sveits, Østerrike, Danmark og Luxembourg. Portugal innfører regler mot Spania.

Les også

Økonomer om Ernas krisepakke: – Det både kommer og trengs mer

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Fly
  3. Norwegian

Flere artikler

  1. Avinor stenger ni kortbaneflyplasser for all kommersiell flyvning

  2. Avinor gjenåpner stengte lufthavner 1. juni

  3. Norwegian stenger selvbetjent innsjekk

  4. Kundesenteret holder på å knele: Norwegian ber folk ikke ringe

  5. Ett av 3201 fly fra utlandet smittesjekket på Gardermoen siden mars