DNB legger ned hvert femte bankkontor

Storbanken DNB har besluttet å legge ned 36 av 180 bankfilialer i Norge i løpet av de neste to årene.

TREFFES ANDRE STEDER: Med mobilbank og brettbank møtes kundene og banken på andre arenaer enn tidligere. Bare de siste tre årene har mobilbank økt med 300 prosent. På bildet er DNB-sjef Rune Bjerke.
Publisert:

Beslutningen om nedleggelsene ble fattet i DNB-styret i januar, skriver Dagens Næringsliv.

- Kundeatferden har endret seg veldig de siste årene. Særlig i 2012 så vi en digital eksplosjon, hvor blant annet mobilbankbruken tredoblet seg, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB.

Han forteller at utbyggingen av bank og post i butikk gjør at DNB nå har 2.500 steder kundene kan sette inn eller ta ut penger.

- Halvparten skal vekk

I desember i fjor skrev E24 at fremtiden for norske bankfilialer ser mørk ut.

Beregninger fra konsulentselskapet Cicero viser at antall bankfilialer er redusert med 25 prosent, til 1.158, siden 2000, og utviklingen vil trappes opp etterhvert som bankkundene blir sine egne sjefer på digitale plattformer.

Selskapet mener 600 bankfilialer kan forsvinne innen 2020.

- I bankene pågår det nå en veldig stor diskusjon om hva fremtidens filialmodeller skal være, sa Cicero-sjef Iren Tranvåg til E24.

Færre i byene

Direktør for bank – og kapitalmarkedsavdelingen i Finansnæringens Fellesorganisasjon, Jan Digranes, så ingen dramatikk i prognosene fra Cicero.

Han kunne fortelle at av landets 120 forskjellige banker er de aller fleste lokalbanker, og spådde reduseringen i filialer først og fremst vil påvirke de store byene.

- Folk bruker filialene på en annen måte enn tidligere, men mange, og spesielt små bedrifter har gode forhold til lokalbankene sine og bruker de som sparringpartner. Sånn sett er rådgivning svært viktig for de lokale filialene, og kan bli ennå viktigere i fremtiden, sier han.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no