Gyllen redningsvest til Lie

Fikk sparken fra Rederiforbundet, men får med seg en sluttpakke til nesten 6 millioner.

Publisert:

Tidligere direktør for Rederiforbundet, Marianne Lie, får en etterlønn fra forbundet på 5,9 millioner kroner, skriver NA24.

I regnskapet for 2007 skriver forbundet at Lie "har ved fratreden 01.02.08 mottatt en godtgjørelse i samsvar med den avtale som ble inngått ved ansettelsen i 2001. Godtgjørelsen har en verdi på 5,9 mill. kr."

Felt av rederibeskatningen

Marianne Lie forlot 1. februar Rederiforbundet etter seks år som administrerende direktør. Beslutningen om å kaste Lie ut av direktørstolen skal ha blitt tatt under et ekstraordinært styremøte i midten av januar.

"Marianne Lie har utført et meget godt arbeid i stillingen i samarbeid med styret i forbundet. Imidlertid mener partene at det er behov for å se fremover etter at rederibeskatningssaken er avsluttet i Stortinget. Derfor er det naturlig med et lederskifte nå", skrev Rederiforbundet i en melding da Lies avgang ble offentliggjort.

Trengte syndebukk

Ifølge Dagens Næringsliv fikk Lie sparken fordi styret i forbundet trente en syndebukk.

- Hvis hun skulle gå fordi Rederiforbundet ikke vant frem med sin strategi, måtte hele den valgte toppledelsen også ha gått, sa en anonym kilde til avisen tidligere i år.

Les også: Derfor fikk hun sparken

Etter Lies avgang har Jon Egil Johnsen fungert som administrerende direktør i Rederiforbundet. Hvem som tar over jobben til Lie på permanent basis blir klart i løpet av våren.

Til forsiden

Publisert: