Norske butikker vil ikke selge «deformert» frukt og grønt

 
- Folk vil ikke ha stygg frukt, sier kommunikasjonssjefen i Coop.

UNDER PAR?: I Portugal sørger Stygg Frukt-kampanjen for at frukt og grønt som ikke møter supermarkedsstandard finner veien til matfatet. I Frankrike har de store kjedene begynt å endre praksis. Men norske forbrukere vil ikke ha stygg frukt, mener Coop-topp.
Publisert: Publisert:

Norske dagligvarekjeder vil ikke tilby norske forbrukere deformert frukt og grønnsaker.

Tomat med bulker.

Den franske supermarkedkjeden Intermarché tilbyr kundene deformert frukt og grønnsaker gjennom kampanjen «Inglorious Fruit and Vegetables», men dette er ikke noe norske butikker vil prøve seg på, skriver Dagbladet.

– Forbrukerens krav blir stadig større, og tilsvarende øker våre standarder for hva vi velger å ta inn av varer, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til avisen.

Ifølge Matvett blir det kastet 250.000 tonn spiselig mat hvert år i Norge. Sammen med brød utgjør frukt og grønt størsteparten av matavfallet.

– Jeg frykter dessverre at det bare ville ført til økt matsvinn fordi folk ikke vil kjøpe «stygg» frukt, sier Kristiansen.

I Norgesgruppen er man positiv til den franske dagligvarekjedens markedsstrategi, men mener den er vanskelig å overføre til Norge.

Les også:

Familien Holm startet Facebook-opprør mot avkuttet purre i plastBama trekker plastinnpakket purre fra markedet- Nesten alt i butikken har for mye emballasjeHolder frukten fersk etter frysing med elektrisk støt

Publisert: