Traaseth i NRK-intervju: – Ikke alt jeg har gjort har vært riktig

Avtroppende administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge ga onsdag kveld sitt første intervju siden det ble kjent at hun går av.

SNAKKER UT: Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth stilte onsdag kveld til intervju på Dagsrevyen, for første gang siden hun annonserte sin avgang forrige fredag.

Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix
  • David Bach
Publisert:

Det har vært et turbulent siste år i Innovasjon Norge, og Traaseth ble under intervjuet med Dagsrevyen på NRK spurt om årsaken til at det har vært så mye bråk rundt henne.

– Jeg tror først og fremst det handler om mandatet jeg fikk da jeg startet i 2014, og det var å omstille og videreutvikle Innovasjon Norge.

Traaseth annonserte sin avgang fredag, etter fem år i sjefsstolen og måneder med søkelys på Innovasjon Norges ansettelsespraksis.

Les også: (+) Fem år i stormen: De seks største kontroversene rundt Anita Krohn Traaseth

Innovasjon Norge har både reorganisert, nedbemannet og byttet ut ledergrupper under Traaseth, som mener grepene har vært nødvendige, selv om det har hatt sin pris.

– Men likevel har du fått kritikk for din lederstil. Har du gjort deg noen refleksjoner rundt hva du har gjort feil, eller tenker du at alt du har gjort er riktig, spør NRK-anker Rima Iraki.

Les også

Nå starter jakten på Traaseths arvtager: – Ikke sikkert de ønsker en slik profil igjen

– Nei, jeg tenker ikke at alt jeg har gjort har vært riktig. (...) Det er lett å være etterpåklok, men det er klart at alle grepene vi har tatt – vi har initiert en del endringsprosjekter – noen ganger gikk vi litt raskt frem, da fikk vi innspill og måtte ta to steg tilbake for å gå ett frem igjen. Så hele veien har jeg fått både korreksjoner og innspill på hvordan vi skal gjøre disse oppgavene. Men det er normalt, sier Traaseth i NRK-intervjuet.

I perioden hun har vært leder har hun vært gjennom en rekke mediestormer. Sist i sommer da E24 avslørte at selskapet ansatte Ferd-arving Katharina Andresen uten at stillingen ble lyst ut.

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Traaseth fikk fart på Innovasjon Norge. Kanskje litt for mye

  2. Håkon Haugli får lavere lønn enn Anita Krohn Traaseth

  3. Anita Krohn Traaseth forlater Innovasjon Norge

  4. Annonsørinnhold

  5. Traaseth om exiten: – Jeg er ikke presset til å gå

  6. Styreleder vil ikke vite om Traaseths hemmelige jobb