Alibaba-gründer avslører framtidsplaner mandag

Styrtrike Jack Ma skal legge fram plan for en «etterfølgerstrategi» mandag. Han går ikke av som styreleder i nettselskapet Alibaba helt ennå, som først meldt.

Den høyprofilerte kinesiske gründeren og næringslivslederen Jack Ma da han fikk besøk av statsminister Erna Solberg som besøkte Alibabas hovedkvarter i Hangzhou i fjor. Alibaba er verdens største selskap for handel på nett.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det var avisa New York Times som etter et intervju med Kinas rikeste mann skrev at Jack Ma mandag vil trekker seg tilbake for å konsentrere seg mer om utdanning. Meldingen kom som en overraskelse for finansverdenen.

Søndag melder South China Morning Post (SCMP) at en talsperson for selskapet Alibaba tilbakeviser dette, og sier at New York Times' artikkel er tatt ut av sammenheng og inneholder faktiske feil.

SCMP, som er eid av Alibaba, sier at Jack Ma ikke trekker seg fra lederjobben mandag, men at han da vil legge fram en etterfølgerstrategi. Han vil inntil videre fortsette å være selskapets styreleder.

Ma fyller 54 år mandag. I artikkelen i NYT fredag sa han at han ville benytte fødselsdagen som en anledning til å kunngjøre at han går av som styreleder i Alibaba for å konsentrere seg om filantropi. Til avisen valgte han å definere sin overgang ikke som slutten på en æra, men som begynnelsen på en ny.

Nå sier talspersonen i Alibaba til SCMP at dette er misforstått, og at etterfølgerstrategien er en del av en plan for å forme en ny generasjon unge ledere som kan ta over styringen av selskapet.

Den tidligere engelsklæreren Ma sa for øvrig til NYT at han elsker utdanning, og at han nå skal vie mer tid til det.

I et intervju med Bloomberg TV fredag hinter Ma til planer om å gi seg i Alibaba, blant annet ved å si at han ønsker å følge i Microsoft-gründer og filantrop Bill Gates' fotspor.

– Det er mye jeg kan lære av Bill Gates. Jeg kan aldri bli like rik, men en ting jeg kan gjøre bedre, er å trekke meg tilbake tidligere, sa Ma.

Publisert:

Flere artikler