«JENSBY-HYTTA»: Kommunen krever hytta krympet

Trysil kommune ga lov til å bygge 209 kvadratmeter, når har de målt «Jensby-hytta» til 290 kvadratmeter. Dermed krever kommunen at hytten krympes.

MÅ KRYMPES: Trysil kommune har målt «Jensby-hytta» til å være nesten 80 kvadratmeter for stor, og krever at hytten krympes.
Publisert:

Den såkalte "Jensby-hytta", beskrevet som Trysils flotteste, er nesten 80 kvadratmeter for stor. Det konkluderer Trysil kommune etter å ha vært på befaring, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Kommunene mener det må ryddes opp i problemene.

- Det var kun tillatt å bygge 209 kvadratmeter, sier saksbehandler i Trysil kommune, Dag Gunnar Høie til DN.

Kostet 8 millioner å bygge

Hytten skal ha kostet rundt åtte millioner kroner å bygge. Eiendommen skal ha tilhørt den tidligere styrelederen i IT Factory, Asger Jensby.

Jensby ble nødt til å selge både hus og hytte etter at selskapet gikk konkurs.

Les også: Jensbys millionvilla solgt

IT Factory gikk konkurs etter det som beskrives som den største svindelsaken i Danmark noensinne. Den norskfødte IT-direktøren Stein Bagger erklærte seg skyldig på alle tiltalepunkter da han møtte i retten i juni. Etter en kort rettssak ble Bagger dømt til 7 års fengsel.

Solgt for 6,7 millioner

Hytta ble lagt ut for salg for første gang i februar med en prisantydning på 9 millioner kroner. Prisantydningen ble senere senket til 6,8 millioner, selv om en tilsvarende hytte i fjor ble solgt for 8,7 millioner kroner i samme område.

Hytten ble i vinter solgt til selskapet Kvileplassen og Njål Stangeland for 6,7 millioner kroner.

Ifølge DN ble en takstmann bedt om å taksere hytten i etterkant av salget. Den ble da målt til 280 lvadratmeter - langt over det som var godkjent.

Godtar ikke størrelsen

Saksbehandler Høie antar at kommunen vil komme med et pålegg om retting.

- Det er ingen i administrasjonen som vil godta et så stort byggverk som det er oppå der, sier han til DN.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert: