Uber-tap på 10,4 milliarder kroner

Milliardsmell for taxi-appen.

BRENNER PENGER: Uber taper mye penger
Publisert: Publisert:

Det går tråere for den populære taxi-appen.

Ifølge Ubers finansdirektør, Gautam Gupta, økte selskapets tap i andre kvartal.

I første kvartal var driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger, skatt og renter på minus 520 millioner dollar.

I andre kvartal ender tilsvarende driftsresultat på minus 750 millioner dollar. Dette medfører at Uber taper 1,27 milliarder dollar i første halvår - eller 10,4 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg.

Verdsatt til 520 mrd.

Selskapet Uber, som formidler kjøretjenester gjennom en mobilapplikasjon, er ikke et børsnotert selskap. Men selskapet offentliggjør hvert kvartal detaljer om den økonomiske utviklingen i selskapet.

Selskapet ble grunnlagt i 2009, og har vokst fra ingenting til å bli verdsatt til 520 milliarder kroner, ifølge selskapet selv.

Denne verdsettelse ble kommunisert i juni i forbindelse med at det ble kjent at Uber hentet inn 30 milliarder kroner fra Saudi-Arabias statlige investeringsfond.

Utbetalinger til Uber-sjåfører skal være årsaken til selskapets tap, skal Gupta ha sagt ifølge Bloomberg. Men en talsmann for Uber nektet å kommentere dette.

Leverer mat

Taxi-appen har utvidet tjenesten i flere land.

Tidligere i sommer søkte Uber i København etter fem medarbeidere til lansering av en ny tjeneste som skal levere mat til folk.

Tjenesten omtales som UberEATS, og er i dag tilgjengelig i en rekke amerikanske byer, i tillegg til blant annet Paris, London og Melbourne. Den er også på vei til Stockholm.

Konseptet ligner mye på Foodora, som i disse dager gjør det stort i Oslo. Her bestiller man mat fra ønsket restaurant, og får det sendt hjem til døren på sykkel.

– Enormt populært

Uber bekrefter overfor Avisen.dk at de vil levere mat i København, men at datoen ikke er satt.

– UberEATS har vært enormt populært i alle de byene vi har lansert i hittil, så det faktum at vi undersøker mulighetene våre burde ikke være en overraskelse. Vi undersøker alltid hvilke andre tjenester vi kan tilby, skrev Uber i en e-post.

Hos Uber fungerer det slik at man bestiller mat på en app. Uber finner da en ledig sjåfør som henter og kjører maten hjem til deg.

Les også

Uber vil levere mat i København

Les også

Uber dømt i Danmark

Les også

Advokat etter Haxi-dom: Tror løyveplikten står for fall

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om