Argentina kutter minsteprisen på flyreiser – godt nytt for Norwegian

Minstepriser har presset opp prisene på innenriks flyreiser i Argentina. Nå setter argentinske myndigheter en stopper for slike minimumspriser.

Foto: Marcos Brindicci Reuters
  • Johan Nordstrøm
Publisert:

Latin-Amerikas tredje største økonomi endrer spillereglene for flyselskaper. Dette er godt nytt for Norwegian, mener Norwegians Argentina-sjef.

Minstepriser har presset opp prisene på innenriks flyreiser i Argentina. Nå setter argentinske myndigheter en stopper for slike minimumspriser. Det skriver Bloomberg.

For å bidra til økt turisme vil regjeringen tillate flyselskaper å senke prisene så lavt de ønsker på innenriks flyreiser fra 15. august, sier Argentinas transportminister Guillermo Dietrich.

Han viser samtidig til at regelendringen vil gjelde for tur/retur-billetter, og billettene må bestilles 30 dager i forveien.

– Flyreiser i Argentina er blant de dyreste i regionen. Regelendringen vil gjøre det mulig for mange flere til å fly, sier Dietrich.

Regelendringen er nok et skritt på veien for president Mauricio Macri til å åpne opp flybransjen i Argentina for konkurranse. Tidligere har administrasjonen hans fjernet pristak som har beskyttet statlige Aerolineas Argentina.

– Avgjørende

Norwegian er et av flere lavprisflyselskaper som har kastet seg over mulighetene som regjeringen til Macri åpner for.

Norwegians Argentina-sjef Ole Christian Melhus sier i et intervju med Bloomberg at han mener regelendringen vil være avgjørende.

– Dette tiltaket vil være avgjørende for å akselerere utviklingen av kommersiell flytrafikk i Argentina, sier Melhus.

Norwegian Air Argentina, et heleid datterselskap i Norwegian, har etablert seg i Argentina og de første flygingene i innenrikssatsingen skal etter planen skje til høsten.

Flyanalytiker: – Dette betyr at det blir lavere flypriser

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir sier til E24 at fjerning av prisgulv på flybilletter innenriks i Argentina er noe de nye lavprisselskapene, Norwegian Air Argentina og FlyBondi, har jobbet hardt med de argentinske myndighetene for å få på plass.

– Dette prisgulvet på innenriks flybilletter har vært ett middel for å forhindre at busselskapene mister passasjerer til flyselskapene, men nå er dette heldigvis historie, sier Elnæs til E24.

Han peker samtidig på at selv om det er noen begrensninger, som at flybillettene må bestilles senest 30 dager før avreise og kun gjelder for tur-retur reiser, er dette godt nytt.

– Dette betyr at det blir lavere flypriser og mer konkurranse innenriks i Argentina, sier Elnæs.

Les også

Norwegians «Sibir-nekt»: Nye forhandlinger med Russland er utsatt et halvt år

– Flere vil danse tango i Argentina

Han viser til at blant annet vil JetSmart, et LCC flyselskap som er eid av Indigo Partners, starte flyruter i Argentina. Indigo Partners er også majoritetseier i WizzAir, det raskest voksende lavpris flyselskap i Europa.

– Det er flere enn Norwegian som vil danse tango i Argentina, men Norwegian Air Argentina planlegger å starte å fly innenlands i oktober/november 2018, sier Elnæs.

Flyanalytikeren peker også på at i 2019 er det valg i Argentina og hvis det konservative Peronistpartiet vinner, kan det bli endringer på liberalistiske tiltak som den nåværende regjeringen under president Mauricio Macri har satt i verk.

Dette viser hvor ustabilt det kan være i Argentina og den største utfordringen til flyselskapene er hva politikerne finner på, sier Elnæs.

Har fått grønt lys

Norwegian har blitt tildelt lisens til å både drive innenriksruter i Argentina, ruter fra Argentina til Brasil og altså langdistanseruter fra Europa.

Norwegian fikk grønt lys i Argentina ved utgangen av januar, da argentinske myndigheter ga driftstillatelse til Norwegians datterselskap i landet.

Måneden før hadde det argentinske luftfartstilsynet oppstart av 153 Norwegian-ruter.

Les også

Russland utsetter flyforhandlinger igjen

Les også

IAG: – Om Lufthansa vil betale mer, er det fritt frem

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian

Flere artikler