HAGEN FLYTTER FORMUEN TIL SVEITS: - Har råd til å bli med på spleiselaget

En sjokkert Kristin Halvorsen langer ut mot Stein Erik Hagens skatteflukt fra Norge.

FINANSMINISTER: Kristin Halvorsen mener Stein Erik Hagen bare stikker av.

  • Jan Ovind
Publisert:

– Hvis Stein Erik Hagens planer om å flytte til Sveits er ment som utpressing mot meg og den rødgrønne regjeringen, kan han bare glemme det, sier finansminister Kristin Halvorsen.

– Hagen har mer enn god nok råd til å være med på det norske spleiselaget. Ingen betaler mer enn 1,1 prosent i formuesskatt i Norge, og det klarer han uten problemer, sier finansministeren.

– Her har regjeringen jobbet knallhardt og sørget for de mest omfattende tiltak mot finanskrisen, slik at vi alle skal være best mulig rustede - og nå stikker`n bare av!

Les saken: Hagen rømmer landet

Sjokkert

Halvorsen virker lettere sjokkert etter å ha fått gjenfortalt toppnyheten på TV2s 21-nyheter i går kveld - at Stein Erik Hagen skal forlate Norge på grunn av formuesskattepresset.

Matvaremilliardæren skal flytte til Zürich i Sveits, der han allerede har skaffet seg "bolig og alt mulig", som han sa til TV 2.

Sammen med kona Mille Marie Treschow representerer Hagen verdier for over 20 milliarder kroner, så det er et pengesterkt par som nå melder utflytting av riket.

Føler seg forfulgt

Hagen legger ikke skjul på at han føler seg forfulgt av dagens regjering.

– Tenk deg et land hvor du går ut etter en gruppe mennesker, som da skal legges for hat og skal tas. Hva galt har man gjort? Man har betalt mer skatt enn gjennomsnittsnordmannen, man gir bort mye til veldedighet, forskning og andre ting, og man skaper masser av arbeidsplasser. Og for dette skal man bli en "persona non grata", sier Hagen til TV 2.

Finansministeren ser annerledes på det:

– Det Hagen ber om, er nullskatt. Han vil være gratispassasjer i det norske samfunnet. Det er ikke akseptabelt, sier Kristin Halvorsen.

Høyres Torbjørn Hansen: - Ikke viktig at Hagen betaler skatt

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Stortingsvalg

Flere artikler

  1. - Gjør sterkt inntrykk på familien

  2. HAGEN: - Hun vet ikke hva hun snakker om, stakkar

  3. Stein Erik Hagen flytter ikke ut av Norge

  4. Annonsørinnhold

  5. Sparer 50 mill.

  6. Hagen angriper Halvorsen