To danske Michelin-restauranter corona-konkurs

Coronaviruset gjør at Kadeau-konsernet har besluttet å kaste inn håndkle.

Sjefkokk Nicolai Nørregaard ved Kadeau her ved en tidligere anledning.
Publisert:

Det bekrefter administrerende direktør Magnus Klein Kofoed i Kadeau til danske Finans.

Kadeau-konsernet eier to Michelin-restauranter med samme navn i København og på Bornholm. I tillegg eier det en rekke andre restauranter i Danmark.

– Vi har vært nødt til å kaste inn håndkle, og begjære oss selv konkurs. Denne krisen har rammet oss på verst tenkelig tidspunkt, sier Kofoed til nettstedet.

Les også

Tok oppussingslån med pant i bolig – frykter nå for både hus og restaurant

Tom for penger

Toppsjefen forteller at vintersesongen ikke er den beste på disse restaurantene.

– Derfor var vi helt tomme for likvider. Nå er det opp til fremtiden hva som skal skje. For å være helt ærlig vet jeg ikke riktig noe om fremtiden. Kanskje kan vi gjenoppta noe av aktiviteten på andre siden av krisen. Akkurat nå vet vi bare ikke hvordan ser ut når vi er på andre siden, sier Kofoed.

Ifølge Finans har konsernet gjennom flere år hatt millionunderskudd. Bare de siste tre årene har det samlede tapet vært på 10 millioner danske kroner.

Kadeau-restauranten i København har to Michelin-stjerner, mens restauranten i Bornholm har en.

Les på E24+

Dette skjer med lånet ditt om banken kollapser

Stengte ned før forbud

Michelin-restaurantene ble stengt ned allerede 12. mars som et smitteverntiltak. Dette var før danske myndigheter beordret alle restauranter og barer å stenge seks dager senere.

«Dette bekrefter bare for oss at vi gjorde den rette beslutningen, når vi valgte å stenge alle våre restauranter sist uke», skrev sjefkokk Nicolai Nørregaard på Instagram i forbindelse med myndighetenes beslutning.

«Vi savner dere dypt, og prøver å komme tilbake på kjøkkenet så snart som mulig. Ting vil komme tilbake til det normale, og vi vil ingenting mer enn å være her fro deg når det skjer», skrev Nørregaard videre i meldingen 18. mars i år.

Publisert:
Gå til e24.no