Bergen innfører munnbindpåbud og ber folk droppe klemmen

Bergen kommune har vedtatt nye koronatiltak. Det blir påbud om munnbind, og serveringssteder må registrere gjester.

Byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) orienterte fredag om nye smitteverntiltak i Bergen.
  • NTB
Publisert:

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) understreker samtidig at det ikke er aktuelt med like strenge tiltak som før i pandemien ennå.

– Men vi er i en situasjon der smitten brer om seg igjen. Både kommunehelsetjenesten og sykehusene melder om et stort trykk som følge av smittesituasjonen, sier Valhammer, og legger til at reglene trer i kraft fra mandag neste uke og varer i fire uker.

Bergen noterte torsdag en ny døgnrekord i registrerte smittetilfeller, med 209. Fredag ble det registrert 133 smittetilfeller.

Helsebyråd Beate Husa kommer med nye anbefalinger til kommunens innbyggere, i tillegg til de forskriftsfestede reglene. De anbefaler sterkt å bruke munnbind i alle offentlige sammenhenger innendørs, og ber folk begrense antall nærkontakter.

– Vi oppfordrer alle til å holde mer avstand til personer utenfor sin egen husstand, om å ha god hånd- og hostehygiene og unngå å klemme andre enn sine nærmeste. Vi ber også folk om å unngå å håndhilse, og holde seg hjemme når de er syke, sier Husa.

Valhammer sier også at kommunen har fått med seg beskjedene fra regjeringens pressekonferanse, og skal gå grundig gjennom hvordan de skal følge opp muligheten for bruk av koronasertifikat.

De lover også å følge oppfordringen om å vaksinere de over 65 med oppfriskningsdose, samt å sette andre dose til de mellom 16 og 17 år.

Publisert: