Heimstaden selger eiendommer til tyske Allianz for 7,7 milliarder

Ivar Tollefsen-eide Heimstaden og Allianz Real Estate skaper et felleseid selskap. Det skal forvalte en portefølje med eiendommer i Malmö og Stockholm verdt 29 milliarder kroner.

Ivar Tollefsen selger boliger i Sverige og går sammen med tyske Allianz.
Publisert: Publisert:

Allianz Real Estate, del av det tyske gigantkonsernet Allianz Group, investerer 7,7 milliarder norske kroner i Heimstadens svenske eiendomsportefølje.

Dette er eiendommer som Heimstaden kunngjorde kjøp av i september. Det ble da kjent at det Ivar Tollefsen-eide selskapet spytter ut nesten 91 milliarder kroner for over 28.000 boliger i Berlin, Hamburg, Stockholm, Malmö og København.

Allianz kjøper nå 99 eiendommer med boliger som ligger i Malmö og Stockholm, heter det i en pressemelding.

Videre går Heimstaden og Allianz sammen om et fellesforetak som skal forvalte hele den svenske biten av ovennevnte eiendomsportefølje. Den består av 9.300 boliger i Malmö og Stockholm som har en samlet verdi på over 29 milliarder kroner.

– Vi er svært fornøyd med å inngå i et fellesforetak med en så stor og spredt portefølje. Eiendomssektorens stabilitet gjør den svært attraktiv overfor investorer med lang horisont, kommenterer Annette Kröger, toppsjef i Allianz Real Estates avdeling for Nord- og Sentral-Europa.

Har gjort Heimstaden til en gigant

Da Heimstaden kunngjorde kjøpet av 28.766 boliger, betydde det at selskapets boligmasse ble økt med nesten en fjerdedel.

Til sammen vil de gi Heimstaden nesten 2,8 milliarder kroner i leieinntekter hvert år.

Tollfsen har i et bemerkelsesverdig tempo tatt selskapene sine fra Norden til verdenseliten. På fem år har han mer enn tidoblet eiendomsverdiene i konsernet han kontrollerer.

En nøkkel til for å forklare hvordan Tollefsen er blitt en av Nordens største eiendomseiere, ligger i samarbeidet mellom Heimstaden og den svenske pensjonsgiganten Alecta.

Investeringsklubben som ble satt opp, kalte de etter hvert Heimstaden Bostad. Det er gjennom dette selskapet de store utenlandsinvesteringene blir gjort.

Les på E24+

Her kan du lese mer om Ivar Tollefsens metode og hvordan han bygde et europeisk eiendomsimperium

Publisert:

Her kan du lese mer om