StatoilHydro gir 25 mill. til universitet

Universitetet i Stavanger skal bruke pengene på petroleumsfagene og satse på bore- og brønnteknologi.

Publisert:

Gjennom den såkalte Akademia-avtalen får Institutt for petroleumsteknologi ved UiS 25 millioner kroner over en femårsperiode av StatoilHydro

OSE

STL

(kalt Statoil fra 1. november).

Avtalen, som ble undertegnet tirsdag denne uken, medfører at universitetet kan satse ytterligere på petroleumsfagene samt opprette en ny satsing på bore- og brønnteknologi.

- Ikke pengedumping

Det er langt fra første gang UiS mottar penger av selskapet, og fagmiljøet har fått midler i snart ti år. Leder for Akademiaprogrammet i StatoilHydro, Leif Lømo, understreker at de har høye forventninger til samarbeidet, og at selskapet vil følge utviklingen tett.

- Det er ikke slik at vi dumper en sekk med penger til UiS og drar vår vei. Denne avtalen styres av en styringskomité med tre representanter fra StatoilHydro og tre frar UiS. Denne gruppen skal årlig diskutere retning og aktivitet for samarbeidsavtalen, sier Lømo i en pressemelding.

- Disse 25 millionene er et verktøy for et godt og langsiktig samarbeid.

Forskningsfokus

Selskapet har nå totalt ni avtaler med ulike forskningsinstitusjoner i Norge, blant annet for å sikre kompetanse og rekruttering. Avtalen med UiS har særlig fokus på forskning, mer enn i tidligere avtaler, opplyser direktør for StatoilHydros forskningssenter i Bergen, Birgitte Schilling.

- Vi har mer fokus på forskningsbasert utdanning og forskerutdanning. I denne avtalen legger vi vekt på hva som er strategisk viktig for UiS og for StatoilHydro. Derfor blir det nå en satsing på bore- og brønnteknologi, sier Schilling i en uttalse.

Flere nyheter på E24.

Publisert: