Danske Bank etterforskes av franske myndigheter for hvitvasking

Det skal dreie seg om hvitvasking i forbindelse med transaksjoner i Estland, skiver banken i en børsmelding.

UNDER ETTERFORSKNING: Danske Banks kontor i Tallinn, Estland.

Foto: Raigo Pajula AFP
Publisert:

Franske myndigheter mistenker at kunder av Danske Bank drev med hvitvasking av penger i Estland mellom 2008 og 2011. Danske Bank er derfor satt under etterforskning, skriver banken i en børsmelding onsdag kveld.

Etterforskningen dreier seg om transaksjoner som beløper seg til rundt 15 millioner euro. Pengene skal ha blitt overført til Frankrike fra kunder i Danske Bank Estland.

«Kundene var del av porteføljen med utenlandske kunder i Danske Bank Estland, og vi har siden det terminert alle kontoer i den porteføljen,» skriver banken i børsmeldingen.

«Vi er ikke i en posisjon akkurat nå hvor vi kan si om beløpene kom fra ulovlige aktiviteter eller ikke, og vi ønsker ikke å kommentere saken så lenge den blir etterforsket.»

Det er allerede kjent at Danske Bank undersøkes av myndighetene i blant annet Moldova og Latvia.

Les også

Hvitvaskede milliarder fosset gjennom nordiske banker

Ifølge myndighetene i de to landene har et internasjonalt, kriminelt nettverk gjennom flere år ha lykkes med å skjule milliarder av kroner fra illegale aktiviteter via kontoer i en rekke store, internasjonale banker – deriblant Nordea Bank Danmark og Danske Banks filial i Estland.

I tillegg skal Danske Bank i flere år ha latt regimet i Aserbajdsjan sende milliarder gjennom fire kontoer i storbankens estiske avdeling.

Det var den danske avisen Berlingske som først omtalte disse sakene, etter å ha fått tak i et omfattende materiale som omfatter blant annet detaljerte kontoopplysninger og kontouttak mellom årene 2011 og 2014.

Les også

Danske Bank signerer med Vipps

Les også

Danske Bank kutter renten

Les også

Danske Bank etterforskes av franske myndigheter for hvitvasking