Meglertopp trekker seg: Betalte au-pair 40 kroner timen

Ragnar Horn trekker seg som kandidat til styret i Clarkson-Platou, etter å ha blitt siktet for å ha gitt uriktige opplysninger i to au pair-kontrakter.

Under etterforskning. Ragnar Horn er siktet for å ha latt to au-pairer jobbe mer enn det som er tillatt.

Publisert:,

Ragnar Horn trekker seg som kandidat til styret i det ny-fusjonerte skipsmegler- og meglerhusvirksomheten Clarkson-Platou.

Bakgrunnen er at Ragnar Horn er siktet for å ha gitt uriktige opplysninger til myndighetene ved inngåelse av au-pair kontrakter.

Han ble gjort kjent med siktelsen 9. desember, heter det i meldingen. Horn erkjenner å ha gitt uriktig informasjon til myndighetene i forbindelse med inngåelse av avtale med au-pairer.

Jobbet 100 timer ekstra i snitt

Det er kun adgang til å ha én au pair. Horn har hatt avtale med to au-pairer samtidig. Videre har au-pairer kun adgang til å arbeide 30 timer i uken. De to au-pairene har ønsket å arbeide mer enn 30 timer ukentlig i familiens hjem. Det har Horn åpnet for.

I snitt har au-pairene arbeidet 100 timer i måneden utover det au-pair ordningen gir adgang til. For ekstraarbeidet har de mottatt et vederlag på anslagsvis 3000 og 4000 kroner i måneden, samt tilleggsytelser. Au-pairer har krav på norskkurs. Det har de ikke gjennomført.

Siktelsen gjelder brudd på straffeloven paragraf 166 som omhandler uriktig informasjon til myndigheter, samt brudd på myndighetenes vilkår i au-pairkontrakten. Kjernepunktene i en au-pairkontrakt er at au-pairer skal gjøre lett husarbeid maks 30 timer i uken mot en betaling på 5500 kroner i måneden, samt fri kost og losji og betalt norskkurs.

– Beklager på det sterkeste

I en pressemelding beklager Horn sterkt feilene som er gjort.

– Jeg ser at jeg har overtrådt bestemmelser i loven og beklager det på det aller sterkeste, sier Ragnar Horn.

Horn er også gjort kjent med at en av au-pairene har vært misfornøyd med oppholdet hos familien.

– Vi er lei oss for at en person som har bodd hos oss og som vi har hatt nær kontakt med i to år har vært ulykkelig uten å si fra. Vi er overrasket over det, særlig fordi hun anbefalte søsteren sin å bli au-pair i vår familie, sier Horn.

Støtter fusjonen

Ragnar Horn eier i overkant av 10 prosent i meglerfimaet RS Platou. Selv om han trekker sitt styrekandidatur er han ifølge meldingen like støttende til en Platou/Clarkson fusjon som før. Horns eierskap til aksjen er langsiktig. Horn-Platou familien har vært eiere i RS Platou i over 75 år.

Ragnar Horn stiller også sin styreplass ved Oslo International School til disposisjon.

Les også:

Dømt for ulovlig papegøyeimportNytt førerkortkrav fra 2016Bedrift fikk bot for GPS-overvåkingÅtte norske varslere krever honorar i USA