Gjensidige-ansatt dømt for millionunderslag

En tidligere ansatt i Gjensidige er i Bergen tingrett dømt til halvannet års fengsel for å ha underslått 1,7 millioner kroner fra forsikringsselskapet.

DØMT: En 43 år gammel mann ble mandag dømt i Bergen Tingrett (bildet) for underslag mot sin tidligere arbeidsgiver Gjensidige.
Publisert: Publisert:

Et halvt år av dommen mot den 43 år gamle skadebehandleren er gjort betinget, skriver Bergens Tidende. Retten mener mannen brukte arbeidsgiveren som sin egen lommebok og brukte millionbeløpet på forbruk; han kjøpte flere dyre armbåndsur, blant annet en Rolex til 225.000 kroner.

Pengene, som kom fra Gjensidiges skadekonto, ble også brukt på båt, en firehjuling og en brukt sportsbil.

«Underslagene er finurlig uttenkt og gjennomført, ved at tiltalte opprettet nye skader på gamle skadesaker, og utbetalte beløp til dekning av disse skadene», heter det i dommen.

43-åringen påberopte seg nødrett og sa han skyldte penger til kriminelle, men retten var « ikke overbevist om at det forelå en farlig situasjon, og finner i alle tilfelle at denne kunne vært avverget på annen måte». I dommen konkluderes det med at målet med underslaget «absolutt har vært personlig vinning».

Les også:

Forsikringssvindel for en halv milliard avslørt i fjorGjensidige får gebyr på 600.000 kronerGjensidige bøtelegges av Datatilsynet for kundespionasje

Publisert: