Ahus og OUS får tilbake millioner for karttjenester

Oslo universitetssykehus (OUS) og Akershus universitetssykehus (Ahus) får tilbake flere millioner kroner fra Det norske kartselskapet.

FÅR MILLIONER: Oslo Universitetssykehus og Akershus universitetssykehus.
Publisert: Publisert:

De to storsykehusene betalte ut til sammen 4,9 millioner kroner til Det norske kartselskapet fram til i fjor vår for det som blir betegnet som digitale karttjenester. Men ingen av sykehusene visste helt hva de brukte pengene på. Det selskapet solgte sykehusene, tilsvarer i stor grad det som finnes gratis tilgjengelig på internett, skriver Aftenposten.

Sykehusene varslet derfor i fjor høst at de krevde tilbake store deler av det de hadde betalt, fordi de mente seg urettmessig overfakturert. Etter et rettsmøte forrige uke ble det klart at Det norske kartselskapet slipper rettssak, ettersom partene inngikk et forlik. Kartselskapet må betale tilbake 3,7 millioner kroner til sykehusene – 1,1 millioner til OUS og 2,6 millioner til Ahus.

Det er eierne i Det norske kartselskapet som er gjort personlig ansvarlige for kravet. Eierne ønsker ikke å kommentere saken, utover at de er fornøyd med den inngåtte avtalen.

Ahus og OUS anmeldte i fjor høst Kartselskapet for bedrageri, og saken er fortsatt under politietterforskning. Det var under forhandlingene forrige uke aldri aktuelt å trekke anmeldelsen.

Publisert: