Statoil selger hovedkontoret for 2,5 milliarder

Statoil melder tirsdag ettermiddag at selskapet har solgt hovedkontoret på Forus til amerikanske Colony Capital. Samtidig har Statoil inngått en 15 år lang leiekontrakt med opsjoner.

SOLGT: Statoil sitt hovedkontor på Forus i Stavanger.

Kent Skibstad
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Eiendomsverdien er ifølge selskapet på drøye 2,5 milliarder kroner. Statoil skal ha lagt ut byggmassen for salg i vinter, og eiendommen er markedsført både i Norge og utlandet.

– Lokalene på Forus Øst er fortsatt vårt hovedkontor, og vi har med denne avtalen sikret oss en lang horisont for bruk og utnyttelse av eiendommen, sier direktør Kåre Thomsen, som er ansvarlig for kontorbyggene i Statoil.

Les også

Disse har fått kontrakter på gigantfeltet

Frigjør kapital

Statoils hovedkontor består av rundt 100.000 kvadratmeter med kontorer, og har blitt oppgradert og utvidet flere ganger siden bygget sto ferdig i 1979. Den siste oppgraderingen skal ha skjedd i fjor da man var ferdig med å bygge på et nytt forretnings- og konferansesenter.

– Som leietager vil Statoil fortsatt være ansvarlig for drift og vedlikehold av eiendommen, samtidig som salget frigjør kapital til utviklingen av vår kjernevirksomhet, sier Thomsen.

Les også

Statoil spår mer økonomisk vekst hvis vi når klimamålene

I toppsjiktet

Advokatfirmaet Haavind og Atrium|CBRE skal ha vært Statoils rådgivere i transaksjonen.

Transkasjonsprisen er toppsjiktet av de transaksjonene man har sett i Norge, men er likevel ikke størst. I desember 2012 ble Statoils kontorer på Fornebu solgt for tre milliarder kroner, og i januar samme år ble DNBs hovedkontor i Bjørvika solgt for 4,8 milliarder.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler