INNSIDEKJØP: Flere nøkkelmedarbeidere har tro på egne selskaper.

Mange innsidekjøp på Børsen

Mange nøkkelmedarbeidere viser stor tro på egne selskap.

Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning.

Hovedindeksen på Oslo Børs viser en stigende trend på kort sikt og har nylig gitt kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon på mellomlang sikt. En videre oppgang indikeres.

Det er motstand ved 428 poeng, mens det er støtte ved 394 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks har nå steget til nær 80 poeng, mens de langsiktige ligger like over 60 poeng. Dette indikerer at det er et klart flertall av optimister både blant de kortsiktige og de langsiktige investorene.

Skulle hausseindeksene stige over 90 poeng, er markedet for optimistisk, og vi må da være klare for reaksjoner ned. Foreløpig indikeres imidlertid at vi har en sunn optimisme i markedet.

Tro på egne selskaper

Rundt 85 prosent av alle innsidehandlene siste tre måneder er kjøp. Mange nøkkelmedarbeidere viser dermed stor tro på egne selskap.

Vi er nå inne i den statistisk sett mest positive tiden på året for Oslo Børs. De siste 28 årene har Oslo Børs i gjennomsnitt steget med 1,4 prosent i februar, 2,5 prosent i mars, 3,6 prosent i april og 1,8 prosnet i mai.

Resultatsesongen har så vidt begynt og neste uke kommer en rekke av de tunge selskapene på Oslo Børs med kvartalsrapporter.

Royal Caribbean Cruises

Royal Caribbean Cruises, RCL, la fram kvartalstall i går. Aksjen falt umiddelbart etterpå nesten ti prosent, men reverserte så fullstendig og endte opp tre prosent. RCL har brutt en langsiktig fallende trend og gitt kjøpssignal fra to bunnformasjoner.

Aksjen har dessuten så vidt brutt opp gjennom motstanden ved 166 kroner. Volumutviklingen er positiv og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det kortsiktig støtte ved 157 kroner. RCL er svakt positiv på innsidehandler.

Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat

(saken fortsetter under bildet)

RCL

Atea

Atea la fram fjerdekvartalstallene i går, uten at kursen beveget seg nevneverdig. Aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt.

Volumutviklingen er positiv og en videre oppgang innenfor kanalen indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved 54 kroner. Aksjen er positiv på innsidehandler.

Middels lang sikt: Kjøpskandidat

(saken fortsetter under bildet)

Atea

Telenor

Telenor fikk dårlige nyheter fra India i går. Aksjen falt over fire prosent på en stigende børs. Telenorkursen har nå brutt en stigende trendkanal på mellomlang sikt og konsoliderer i en rektangelformasjon.

Et brudd over 100 kroner vil være et kjøpssignal for aksjen, mens et brudd under 91 kroner vil være et salgssignal.

Telenor legger fram kvartalstall onsdag 8. februar.

Middels lang sikt: Watch

Telenor
Publisert: