Toyota investerer ti milliarder dollar i USA

Den japanske bilprodusenten Toyota gjør som flere andre bilprodusenter og kunngjør at selskapet vil investere ti milliarder dollar i USA.

INVESTERER: Kunngjøringen om å investere 10 milliarder dollar i USA skjedde under avdukingen av den nye 2018-modellen av Toyota Camry i Detroit mandag.
Publisert: Publisert:

Toyota Motor Corporation presenterte planene under en konferanse i Detroit mandag kveld da de avduket den nyeste Camry-modellen.

– Camry har vært en av grunnene til at vi har investert 22 milliarder dollar i USA de siste 60 årene, og grunnen til at vi vil investere enda ti milliarder dollar her de neste fem årene, sier konsernsjef Akio Toyoda.

Produksjon i USA har seilt opp som tema blant bilprodusenter etter at påtroppende president Donald Trump flere ganger har kritisert selskaper som har valgt å investere i Mexico.

Han har også truet disse selskapene med straffetoll. Blant dem han har kritisert for å produsere biler sør for grensen, er Ford, General Motors (GM) og Toyota.

Søndag opplyste Fiat Chrysler at konsernet vil skape 2.000 nye arbeidsplasser i USA. Selskapet planlegger å investere 1 milliard dollar innen 2020.

Les også

Ford dropper milliardfabrikk i Mexico

Les også

Fiat Chrysler vil investere en milliard dollar i USA

Les også

– Det skaper støy i markedene

Publisert: