23-åring har nesten ti milliarder i formue

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (23) har en ligningsformue på rundt ti milliarder kroner.

SØKKRIK: Gustav Magnar Witzøe har blitt søkkrik på familiens lakseeventyr. Han har en ligningsformue på 9,8 milliarder kroner ifølge Adresseavisen. Bildet er fra 2013.

Trond Hammervik
Publisert:

Laksearvingen hadde i fjor en skattepliktig inntekt på 142 millioner, ifølge Adresseavisen. Formuen skal være på 9,8 milliarder kroner.

Til daglig driver han eiendomsselskapet Solsiden AS sammen med Mats Pettersen. Selskapet forvalter leiekontrakter på Nedre Elvehavn i Trondheim.

Witzøe har ikke ønsket å kommentere ligningstallene til Adresseavisen. Formuen hans skyldes hovedsakelig familiens eierskap i lakseselskapet Salmar.

LES OGSÅ: Gustav (20) er god for over 5 mrd. kroner

Han har siden tenårene kontrollert størsteparten av aksjene i Kvarv AS, etter at de ble overført til ham fra faren Gustav Witzøe, som er gründeren bak Salmar.

- Vi hadde diskusjoner i familien om å være 19 år og få lagt dette i hendene. Det er plusser og minuser. Det vil påvirke deg på mange måter, på godt og på vondt, sa faren til Adresseavisen for fire år siden.

Han eier selv én prosent av Kvarv, men kontrollerer fortsatt familieformuen gjennom de stemmeberettigede a-aksjene i selskapet.