ORDKRIG I LUFTEN: Ryanair tilbyr SAS-sjefen gratisbilletter

Ordkrigen mellom Ryanair og SAS fortsetter etter at det irske selskapet feiret de dårlige passasjertallene til SAS i forrige uke.

I ORDKRIG: Nå har konsensjef Mats Jansson (t.h) fått tilbud om å fly gratis med Ryanair i august, september og oktober. Til venstre Ryanair-sjef Michael O'Leary.

Scanpix. Montasje: E24.no
  • Roar Wold
Publisert:,

Etter at SAS offentliggjorde dårlige trafikktall i forrige uke har Ryanair startet en kampanje hvor de selger én million flybilletter til en pris av 29 danske kroner stykket for å feire de dårlige resultatene fra SAS.

Men de stopper ikke der. Nå har konsensjef Mats Jansson fått tilbud om å fly gratis på Ryanair i august, september og oktober.

Har ikke svart

Kommunikasjonssjef Stephen McNamara hos Ryanair bekrefter at tilbudet er sendt til SAS sitt hovedkvarter i Sverige, men at det foreløpig ikke har kommet noe svar.

- Han trenger bare å svare så skal han få gratisbilletter. Det har han ikke gjort, men vi er jo vant til forsinkelser fra SAS, sier han til E24.

- Du synes ikke denne kampanjen er vel ufin mot en konkurrent?

- Vi laget denne kampanjen for å sette lys på hvordan vi fortsetter å ha lave priser, mens SAS fortsetter å ha høye priser. Det dette handler om er at SAS bør jobbe for passasjerenes interesser, men de nekter å tilpasse seg moderne luftfart.

- På hvilken måte?

- De representere ikke den servicen som passasjerene fortjener. De nekter å endre kostnadsstrukturen for å få kostnadene ned. Isteden kutter de ruter og det er ikke vi for, sier han.

Les også:- Ryanair lever av å pisse på konkurrentene

Lite imponert

Kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS er ikke kjent med at SAS-sjef Jansson har mottatt noe tilbud fra konkurrenten. Han tviler uansett på om det blir gratis for Jansson å fly med Ryanair.

- Det er jo ikke noe som er gratis hos Ryanair. Alle som flyr med de må betale skjulte avgifter, sier han lattermildt til E24.

- Ingen skjulte avgifter

Det er ikke McNamara enig i.

- Det er ingen skjulte avgifter hos oss, sier han.

- Men passasjerer må betale ganske mye utover den prisen dere oppgir i reklamer?

- Passasjerer ønsker å kunne velge og det er derfor vi vokser og SAS ikke gjør det. Ingen i Norge vet forresten hva drivstoffavgiften til SAS er.

Les også:
- Ryanair lever av å pisse på konkurrentene
Ryanair og SAS i Hubba Bubba-krig
Sammenligner SAS-aksjen med tyggegummi

Flere nyheter på E24.

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ryanair takker SAS-direktøren for hjelpen

  2. Vil avsløre Ryanairs «gratistilbud»

  3. Selger 1 million billetter til 8 kroner

  4. Annonsørinnhold

  5. SAS fikk ikke gratisbilletter likevel

  6. - Ryanair er ikke verre enn SAS