ORDKRIG I LUFTEN: Ryanair tilbyr SAS-sjefen gratisbilletter

Ordkrigen mellom Ryanair og SAS fortsetter etter at det irske selskapet feiret de dårlige passasjertallene til SAS i forrige uke.

I ORDKRIG: Nå har konsensjef Mats Jansson (t.h) fått tilbud om å fly gratis med Ryanair i august, september og oktober. Til venstre Ryanair-sjef Michael O'Leary.

Scanpix. Montasje: E24.no
Publisert:,

Etter at SAS offentliggjorde dårlige trafikktall i forrige uke har Ryanair startet en kampanje hvor de selger én million flybilletter til en pris av 29 danske kroner stykket for å feire de dårlige resultatene fra SAS.

Men de stopper ikke der. Nå har konsensjef Mats Jansson fått tilbud om å fly gratis på Ryanair i august, september og oktober.

Har ikke svart

Kommunikasjonssjef Stephen McNamara hos Ryanair bekrefter at tilbudet er sendt til SAS sitt hovedkvarter i Sverige, men at det foreløpig ikke har kommet noe svar.

- Han trenger bare å svare så skal han få gratisbilletter. Det har han ikke gjort, men vi er jo vant til forsinkelser fra SAS, sier han til E24.

- Du synes ikke denne kampanjen er vel ufin mot en konkurrent?

- Vi laget denne kampanjen for å sette lys på hvordan vi fortsetter å ha lave priser, mens SAS fortsetter å ha høye priser. Det dette handler om er at SAS bør jobbe for passasjerenes interesser, men de nekter å tilpasse seg moderne luftfart.

- På hvilken måte?

- De representere ikke den servicen som passasjerene fortjener. De nekter å endre kostnadsstrukturen for å få kostnadene ned. Isteden kutter de ruter og det er ikke vi for, sier han.

Les også:- Ryanair lever av å pisse på konkurrentene

Lite imponert

Kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS er ikke kjent med at SAS-sjef Jansson har mottatt noe tilbud fra konkurrenten. Han tviler uansett på om det blir gratis for Jansson å fly med Ryanair.

- Det er jo ikke noe som er gratis hos Ryanair. Alle som flyr med de må betale skjulte avgifter, sier han lattermildt til E24.

- Ingen skjulte avgifter

Det er ikke McNamara enig i.

- Det er ingen skjulte avgifter hos oss, sier han.

- Men passasjerer må betale ganske mye utover den prisen dere oppgir i reklamer?

- Passasjerer ønsker å kunne velge og det er derfor vi vokser og SAS ikke gjør det. Ingen i Norge vet forresten hva drivstoffavgiften til SAS er.

Les også:
- Ryanair lever av å pisse på konkurrentene
Ryanair og SAS i Hubba Bubba-krig
Sammenligner SAS-aksjen med tyggegummi

Flere nyheter på E24.

Her kan du lese mer om