Norwegians halehelter svinner hen

Portrettene av flere av Norwegians «halehelter» er snart borte.

BORTE: Den svenske forfatteren og barnebokillustratøren Elsa Beskow har prydet dette flyet siden 2012. Bildet er tatt onsdag denne uken.
Publisert:

«Furet værbitt over vannet» stiger vårt langstrakte land frem – særlig sett fra den beste utsiktsplassen bak på et Norwegian-fly, mange tusen meter over bakken. Og der sitter da også noen særdeles værbitte ansikter, viser bilder E24 har fått tilgang til.

Flere av Norwegians halehelter er rett og slett i ferd med å erodere vekk.

Blant heltene som har fått hard medfart er politikeren Anton Jakobsen, språkforskeren og dikteren Ivar Aasen, forfatteren Regine Normann og krigshelten og motstandsmannen Gunnar Sønsteby.

Også kunstneren Theodor Kittelsen og kanskje særlig den svenske forfatteren Elsa Beskow (bildet øverst i saken) har tydelig fått merke vinden i ansiktet.

Norwegian: – Aerodynamisk erosjon

På et forum for flyhistorie på Facebook, en gruppe med over 8000 medlemmer, har flere flyentusiaster spekulert på om slitasjen kan skyldes de-icing-væske som påføres flyene når det er som kjøligst i det norske vinterværet.

MEDTATT: Den folkekjære kunstneren Theodor Kittelsen trenger knapt noen introduksjon, men har nok sett bedre dager.

Det avkrefter imidlertid kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, som sier til E24 at det er folien som er brukt på flyene av typen 737 som har utmerket seg i negativ forstand.

Les også

Flere passasjerer hos Norwegian – men ikke like fulle fly

– Kvaliteten på disse haleheltene har dessverre blitt dårligere med tiden på grunn av vanlig aerodynamisk erosjon. Det har altså ingenting med avisingsvæske å gjøre. Vi vurderer løpende om vi skal oppgradere portrettene, skriver Sandaker-Nielsen i en e-post.

Ukjent kostnad

Som bildene viser, er det kun halehelt-portrettene som slites ned, og ikke den øvrige flylakken. Portrettene på flyene E24 har sett bilde av, stammer i hovedsak fra 2014, mens ett er fra 2012.

Sandaker-Nielsen har så langt ikke oversikt over hvor mange fly det gjelder, eller hvor mye en eventuell oppgradering av de slitte portrettene vil koste.

Les også

Norwegian får grønt lys i Argentina

– Det er brukt likt materiale på alle fly av typen 737, men det har vist seg at noen folieringer har vært mindre slitesterke enn andre. Kostnadene har vi ikke informasjon om nå, skriver han.

De ikoniske haleheltene er et utvalg historiske personligheter som i flyselskapets egne ord har sprengt grenser i sine respektive felt, som har utfordret normer og inspirert andre.

Som en del av Norwegians merkevarebygging har de fått hedersplassen bak på passasjerflyenes vertikale stabilisator. I alle fall så lenge været står dem bi.

Publisert:

Her kan du lese mer om