Har prøvd å stille luksustyv for retten tre ganger – nå tar de ingen sjanser

Politiet har pågrepet og varetektsfengslet mannen som er siktet for å ha stjålet Gunnhild Stordalens Mercedes.

TINGRETTEN: Oslo tingrett vil etter all sannsynlighet kunne behandle straffesaken mot mannen etter flere mislykkede forsøk.
Publisert: Publisert:

En mann i 40-årene har i lengre tid vært tiltalt for en svært omfattende rekke innbrudd, blant annet hos flere kjendisrikinger.

Mannen ble pågrepet etter et biltyveri i 2020. Da politiet etterpå tok seg inn i leiligheten hans, fant de en hel haug med designervesker, dyre klokker, merkeklær og bunadssølv.

Oslo politidistrikt har forsøkt å stille luksustyven for retten tre ganger. To ganger klarte de ikke stevne ham, og den tredje gangen møtte han ikke opp til hovedforhandling.

Nå tar de ingen sjanser. Torsdag ble mannen pågrepet og varetektsfengslet. Nå skal han sitte fengslet frem til rettssaken mot ham begynner i Oslo tingrett den 1. februar.

Les også

Luksustyv tiltalt for å ha stjålet fra rikinger

Les på E24+

Eksperter om å investere i utleiebolig nå: – Kan tjene mye

– Unndragelsesfare

Politiadvokat Mona Brandmo bekrefter til E24 at politiet pågrep mannen torsdag.

– Vi mener det er unndragelsesfare. Dette gjør vi for å sikre at han møter til hovedforhandling, sa hun før fengslingsmøtet.

– Så dere forsikrer dere om at dere vil få gjennomført en rettssak?

– Om vi får fengslet ham ligger vi langt bedre an i forhold til gjennomføre en forhandling. Så lenge han ikke blir syk, skal dette kunne gå som normalt.

Mannens forsvarer, advokat Øivind Sterri, ønsker ikke å kommentere saken. Det er dermed uklart hvordan mannen stiller seg til tiltalebeslutningen.

BILTYVERI: Mannen stjal en bil av denne typen, Mercedes EQC 400, fra Gunhild Stordalen.

Innbrudd hos Gunhild Stordalen

Saken begynte den 15. oktober 2020. Da fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i en luksusbolig på Frogner i Oslo.

Boligen tilhører Eat-gründer og influencer Gunhild Stordalen. Under innbruddet forsvant Stordalens Mercedes.

Politiet ransaket mannens bolig like etterpå, og fant deretter det de mener er ransutbytte.

Bærekraftsdronningen ble også frastjålet smykker og væsker til store verdier, ifølge tiltalen.

Tidligere har politiet sagt til E24 at de mener han har peilet seg inn på adresser der han vet det finnes store verdier.

Også investor Monica Staff ble utsatt for et innbrudd, ifølge tiltalen. Hun skal ha blitt frastjålet gjenstander som til sammen har en verdi til tre millioner kroner. Iblant det befant det seg arvegods.

Blant de fornærmede finner man også en milliardarving som har blitt frastjålet designervarer, og to leger som ble frastjålet en bunad og bunadstilbehør.

Mannen er tidligere domfelt tre ganger. I de tidligere dommene er det også beskrevet innbrudd hos rike personer, og i fasjonable strøk på Oslo Vest.

Ingen av de fornærmede i saken skal møte i rettsaken. Politiadvokat Brandmo har tidligere opplyst at tilregnelighet vil bli et tema i rettssaken.

Publisert:

Her kan du lese mer om