LO-lederen: – Umulig å lage en ordning som er helt vanntett

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Virke og NHO må oppfordre sine medlemmer til å oppføre seg fremover.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik under fredagens pressekonferanse.
Publisert: Publisert:

– Først og fremst er jeg fornøyd med at vi har fått på plass en ordning som vi er enige om, og som nå kan avhjelpe situasjonen for de bedriftene som står i en vanskelig situasjon sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til E24 i etterkant av regjeringens pressekonferanse.

Fredag er det endelig klart hvordan strømstøtteordningen til næringslivet vil se ut.

Peggy Hessen Følsvik er fornøyd med ordningen, men sier at de har inngått kompromiss for å komme til enighet. Ordningen inkluderer blant annet direktestøtte, noe LO har vært imot.

– Det ble en direktestøtte, men det ble en søkbar ordning og det ligger begrensninger her. Både utbyttebegrensninger og det ligger en begrensing også i tid, sier hun til E24.

– Vi kunne nok tenkt oss at det ble lagt flere begrensninger på det, type tilbakebetaling om bedriften gikk med overskudd. Det er sånne type krav som har blitt lagt på bordet men som sagt så handler det om kompromiss.

Frykter du at penger havner i lommer som ikke trenger det denne gangen?

– Jeg tror ikke det er mulig å lage en ordning som er helt vanntett, så det må vi forberede oss på at faktisk kan skje. Derfor er jeg også så tydelig til NHO og Virke at de må gi klar beskjed til sine medlemsbedrifter om at her må de oppføre seg fremover og ikke utnytte ordningen, sier Hessen Følsvik.

Publisert:
Gå til e24.no