Raymond Johansen ber utleiere og brukere av elsparkesykler skjerpe seg

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) retter en pekefinger mot både utleiere og brukere av elsparkesykler før fellesferien.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier han mener at det allerede nå ville være klokt å stenge for utleie av sparkesykler om natten.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det er veldig, veldig mange klager som kommer til oss. Og det er mange skader. Nå må brukere og aktører skjerpe seg, sier Johansen til Aftenposten.

I mai var det 6,6 skader knyttet til elsparkesykler på Oslo skadelegevakt daglig. Juni-tallene er ennå ikke klare, men Aftenposten får opplyst at de er forventet å være dystre. Johansen sier elsparkesykkel-situasjonen i hovedstaden er blitt verre enn han så for seg.

– Jeg registrerer at aktørene er ute og klager på reguleringene som kommer. De er også skyld i dette kaoset som koster enormt mye i helse, trygghet og kroner og øre. Og etter mitt skjønn har de tatt minimalt med ansvar selv.

Til høsten kommer det nye reguleringer av elsparkesykkel-markedet. Byrådsleder Raymond Johansen ber bransjen tilpasse seg allerede nå.

Han sier han mener at det allerede nå ville være klokt å stenge for utleie på natten.

Norgessjef i utleieselskapet Voi, Christina Moe Gjerde, retter kritikk mot byrådet.

– Byrådet bør sørge for å få på plass en anbudskonkurranse der de kan stille krav til de utleieaktørene som leverer best på bærekraft, sikkerhet, pris og parkering. Dette har Voi etterlyst i snart to år, men byrådet har lukket øynene og lagt skylden på alle andre, sier hun.

Les også

Strengere regler for elsparkesykler: – Hvorfor skal fotgjengere ta støyten?

Publisert:
Gå til e24.no